Υγεία

Κορωνοϊός: Εφιαλτική η εφημερία στο Λαϊκό – Ελάχιστα κενά κρεβάτια, ασθενείς εκτός ΜΕΘ

19.03.2021 | 17:20

Πολεμική είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, αφού οι αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων οδηγούν σε αυξημένες νοσηλείες ασθενών, περισσότερες από εκείνες που μπορεί να σηκώσει το ΕΣΥ.

Δραματικές είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία, καθώς το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παλεύει σε αντίξοες συνθήκες ελλείψει αναγκαίων μέσων.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αντωνόπουλο, πρόεδρο εργαζομένων νοσοκομείου «Λαϊκό», η εφημερία που ξεκίνησε στο νοσοκομείο προβλέπεται δύσκολή καθώς οι ασθενείς Covid «παρελαύνουν» ο ένας πίσω από τον άλλον, ενώ οι κλίνες ΜΕΘ Covid που υπάρχουν είναι ελάχιστες.

«Ενώ χρειαζόμαστε σε μια γενική εφημερία 60 έως 65 Covid κρεβάτια, αρχίζουμε μόλις με 20. Αυτό σημαίνει ότι γύρω στις 23.00 το βράδυ έχουμε τελειώσει, δεν έχουμε κρεβάτι».

Το κρίσιμο είναι, σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, ότι σε κάθε εφημεριά υπάρχει ένας αριθμός ασθενών που δεν μπορεί να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ Covid και παραμένουν διασωληνωμένοι σε απλά κρεβάτια.

«Αυτό το πολυπόθητο κρεβάτι περιμένουν δυο και τρεις μέρες. Δυστυχώς έναν τέτοιο ασθενή χάσαμε σήμερα».

Υπεράνθρωπη προσπάθεια γιατρών & νοσηλευτών

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια, με τις δυνάμεις που του έχουν απομείνει, να σώσει όσους περισσότερους ασθενείς μπορεί.

«Προσπαθούμε να δώσουμε άλλη μία μάχη, να την κερδίσουμε, για να πούμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την άμεση στήριξή τους από τον ιδιωτικό τομέα, είτε με ενίσχυση προσωπικού είτε με ενίσχυση υποδομών.

«Θα έπρεπε η κυβέρνηση τουλάχιστον εδώ και δέκα μέρες να έχει πετάξει ένα σοβαρό κομμάτι του ιδιωτικού τομέα», κατέληξε ο κ. Αντωνόπουλος.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/03/2021

Υγεία