Πολιτική

Το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση μερικής χαλάρωσης των μέτρων

18.03.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Αυτό το κουβάρι που ξεκίνησε να ξετυλίγεται από την αρχή της εβδομάδας, για να φτάσουμε στην αυριανή μέρα έχει δημιουργηθεί διότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση έψαχνε να βρει τρόπους για να δει πώς θα γίνει το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Τελικά τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα από αυτό που ανέμεναν. Οι λοιμωξιολόγοι ουσιαστικά μετά την Τετάρτη ζήτησαν κι άλλο χρόνο για να έχουν μπροστά τους την Παρασκευή που συνεδριάζουν όλα τα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν για να πάρουν καλύτερα τις όποιες αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό συντάκτη του MEGA, αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτά τα μέτρα έχοντας συζητήσει όλο το προηγούμενο διάστημα με τους λοιμωξιολόγους μέτρα αποσυμπίεσης.

Το πρώτο είναι ότι θα αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο θα μεταφερθεί από τις 7 στις 9.

Το δεύτερο μέτρο είναι ότι τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών θα ανοίξουν ενδεχομένως από τη Δευτέρα.

Και το τρίτο μέτρο είναι ότι η κυκλοφορία θα μπορεί να γίνεται και με το αυτοκίνητο.

Οι ειδικοί παρατήρησαν και μετέφεραν μετέπειτα την εικόνα και στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι από την κόπωση του κόσμου προκλήθηκαν δυσλειτουργίες, παρανομίες και ο κόσμος που δεν μπορούσε να βγει έξω μαζεύονταν μέσα στα σπίτια.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε πολύ μεγάλη αύξηση των παρατυπιών παράνομης λειτουργίας καταστημάτων.

Ενω τέλος αναφορικά στα κομμωτήρια, παρατηρήθηκε ότι κομμωτές πήγαιναν στα σπίτια κατοίκων για να κάνουν την δουλειά τους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/03/2021