Ελλάδα

Δεύτερη ψηφιακή μετάβαση στην κεντρική Μακεδονία

18.03.2021 | 21:05

Από νέες συχνότητες θα εκπέμπουν από αύριο τα χαράματα οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Μακεδονίας, καθώς η Digea ολοκληρώνει τη ψηφιακή μετάβαση. Οι τηλεθεατές θα πρέπει απλώς να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, χωρίς να απαιτείται αγορά επιπλέον εξοπλισμού.

Η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση προχωρά στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής και στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης

Η μετάβαση σε αυτές τις περιοχές θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 19 Μαρτίου 2021 και τα Κέντρα Εκπομπής που θα επηρεαστούν είναι:

ΑΡΙΔΑΙΑ
ΜΟΥΡΙΕΣ
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ

Οι τηλεθεατές των περιοχών αυτών , θα πρέπει να προβούν σε επανασυντονισμό των δεκτών τους για τη λήψη των καναλιών από τις νέες συχνότητες ενώ επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ακομη πως με τη δεύτερη φάση της ψηφιακής μετάβασης , όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, θα εκπέμπονται στις τελικές διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνεται φάσμα για την ανάπτυξη εφαρμογών 5G.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/03/2021

Ελλάδα