Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: «Πυρά» στην κυβέρνηση με αφορμή τα βαφτίσια με νονό τον Άδωνι Γεωργιάδη

18.03.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση Αλέξη Τσίπρα - Άδωνι Γεωργιάδη χθες στη Βουλή. Εστία της κόντρας ήταν η υπόθεση της βάπτισης στην οποία ήταν νονός ο υπουργός Ανάπτυξης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί τη γνησιότητα του εγγράφου της ειδικής άδειας που επικαλέστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης και να ζητεί την παραίτησή του. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως διχάζει τον ελληνικό λαό.

Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα βαφτίσια του Άδωνι Γεωργιάδη εν μέσω απαγόρευσης τέλεσης θρησκευτικών τελετών.

Στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για πλαστογραφία από την πλευρά του υπουργού Ανάπτυξης ο κ. Γεωργιάδης ανέσυρε υπόθεση πλαστογραφίας σε βάρος του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Δημήτρης Τσίπρας με ανάρτησή του υποστηρίζει ότι είχε απαλλαχθεί από το πλημμέλημα με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε σήμερα για τα βαφτίσια παραδεχόμενος το λάθος του να γίνει νονός εν μέσω περιορισμών, ωστόσο επέμεινε στο θέμα της ευνοϊκής μεταχείρισης του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για την αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας τα έξυπνα μέτρα «βλακώδη», και επέμεινε στην πρότασή του για μορατόριουμ ενός μήνα σε νομοθετήματα που προκαλούν κοινωνική δυσαρέσκεια.

Στο ερώτημα γιατί δεν ζητά εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρή πολιτική δύναμη για να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/03/2021