Ελλάδα

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ένοχοι όπως και πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι

18.03.2021 | 14:13 Eνσωμάτωση

Την καταδίκη των δύο Ρουμάνων για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα το 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ένοχοι, όπως και πρωτόδικα, κηρύχθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, ενώ το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημά τους για μετατροπή της κατηγορίας.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στους κατηγορούμενους είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ληστείας. Πρωτόδικα και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και τέσσερα χρόνια φυλάκισης για την απόπειρα ληστείας.

Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες και μάλιστα ζήτησαν και ελαφρυντικά από το δικαστήριο κατά περίπτωση του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της καλής διαγωγής μετά την πράξη, ωστόσο η πρόταση της εισαγγελέως προς το δικαστήριο ήταν να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά και να μην τους αναγνωριστεί κανένα.

Αυτήν την ώρα έχει διακόψει το δικαστήριο προκειμένου να ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφασή του για την ποινή και τα ελαφρυντικά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/03/2021