Πολιτική

Διερευνητικές: Στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα ο Νίκος Δένδιας

17.03.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Ολοκληρώνεται σήμερα ο 62ος γύρος των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία στην Αθήνα

Σημαντική εξέλιξη προέκυψε στο τέλος της συνάντησης που είχαν οι δυο αντιπροσωπείες σήμερα στο υπουργείων Εξωτερικών για την δεύτερη ημέρα του 62ου γύρου των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα ΓΓ του ΥΠΕΞ, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, ανακοίνωσε πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε δεκτή την πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία για συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του στις 14 Απριλίου στην Άγκυρα βάζοντας όμως τον αστερίσκο ότι θα επικρατούν κατάλληλες συνθήκες … στο ίδιο κλίμα με τις χθεσινές δηλώσεις του για συνάντηση με νόημα όταν το κλίμα είναι κατάλληλο

Ο Μεβλουτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του δήλωσε πως στις 14 Απριλίου περιμένει τον Δενδια στην Άγκυρα για να συζητήσουν τα διμερή θέματα και ακολούθως θα επισκεφθεί κι εκείνος την Αθήνα.

Εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία για συνάντηση Ερντογαν Μητσοτάκη…

Ωστόσο χθες το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με μέλη του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης είπε πως η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σε ό,τι αφορά τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, και πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία διαδικασία στην περιοχή χωρίς τη συγκατάθεσή της, απειλώντας ακόμη και με θερμό επεισόδιο.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του λόγου του Τούρκου Προέδρου ότι «Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστεί. Δεν τίθεται θέμα υποχώρησής μας».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/03/2021