Κόσμος

Αλβανία: Πρωτοφανές ξέσπασμα με απειλές του προέδρου της χώρας -«Θα σας πάω φυλακή»

17.03.2021 | 14:07 Eνσωμάτωση

Ξέσπασμα με απειλές εξαπέλυσε ο Αλβανός Πρόεδρος, Ιλίρ Μέτα, κατά αστυνομικών όταν αυτοί μπήκαν στα γραφεία του FRD μετά από έξωση που έστειλε ο δήμαρχος Τιράνων.

Άνδρας της ασφάλειας του προέδρου της Αλβανίας σπρώχνει με δύναμη αστυνομικό. Ο ίδιος ο Ιλίρ Μέτα βρίζει αισχρά τα όργανα της τάξης και τους απειλεί.

Το ξέσπασμα προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου των Τιράνων για έξωση ενός μικρού δεξιού κόμματος από τα γραφεία. Το κόμμα αυτό συμμετέχει στο μέτωπο κατά της κυβέρνησης μαζί με το Δημοκρατικό κόμμα αλλά και το κόμμα του οποίου ηγείται η σύζυγος του Μέτα, Μόνικα Κρουεμάδι.

Ο πρόεδρος κατηγορεί τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι προσπαθεί να διασπάσει την αντιπολίτευση ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 25 Απριλίου.

Με υψηλούς τόνους και απειλές αντέδρασε η Πιόνγκιανγκ στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια που διεξάγουν αυτό το διάστημα Ηνωμένες Πολιτείες και Νότια Κορέα.

«Προειδοποιούμε τη νέα κυβέρνησης των ΗΠΑ που προσπαθεί να διασπείρει την οσμή της πυρίτιδας στη χώρα μας. Εάν θέλει να κοιμάται ήσυχα τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καλύτερα ας μην εξαπολύσει βρομιές με το πρώτο της βήμα» μεταδίδει το δελτίο τηλεόρασης στη Βόρεια Κορέα.

Τις προειδοποιήσεις εκτόξευσε η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Αύριο στη Σεούλ αναμένεται να φτάσουν οι νέοι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/03/2021