Ελλάδα

Πέταγμα χαρταετού με μέτρα Covid

15.03.2021 | 16:42 Eνσωμάτωση

Μικρά παιδιά και οι οικογένειες τήρησαν τις δύσκολες ισορροπίες ανάμεσα σε παράδοση και μέτρα την Καθαρά Δευτέρα.

Η εικόνα από την παραλία της Βάρκιζας είναι χαρακτηριστική, με τους χαρταετούς αραιά και τους πολίτες να είναι σε απόσταση η μία κοικογένεια από την άλλη.

Οι προσπάθειες για το πέταγμα ήταν οικογενειακή υπόθεση και ο καλός άνεμος βοηθούσε. Στην παραλία όμως υπήρχαν και οι χειμερινοί κολυμβητές που άδραξαν την ευκαιρία.

Ουρές με αποστάσεις για λαγάνα

Μακριά από τους χαρταετούς, ουρές με αποστάσεις υπήρχαν στους φούρνους, όπου οι καταναλωτές πήγαν να πάρουν την λαγάνα.

Κίνηση υπήρχε στην Βαρβάκειο, όπου από νωρίς έσπευσαν καταναλωτές να προμηθευτούν σαρακοστιανά, ενώ την τιμητική της είχε και η ψαραγορά του Ρέντη για τα παραδοσιακά θαλασσινά.

Στις γειτονιές, οι… MEGA λαγανες από ευφάντους αρτοποιούς, καλούσαν τον κόσμο να μετέχει στο εορταστικό κλίμα.

Πολύς κόσμος και στο πάρκο Τρίτση, που δοκίμασε την τύχη του στο πέταγμα του χαρταετού. Ανάμεσά τους και ο γνωστός δημοσιογραφος Τάσος Κοντογιαννίδης που μοιράστηκε μαζι μας την ιστορία του χαρταερτού. «Ήταν ο Αρχύτας που εφηύρε τον χαρταετό και τον πετούσαν για να δουν πόσο ψηλά θα πάει για να έχουν καλή τύχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός ήταν πιο μουντός, όμως και εκεί υπήρξαν έστω και λίγοι τολμηροί που δεν φοβήθηκαν την πιθανότητα βροχής και πέταξαν τον αετό.

Οι Θεσσαλονικείς τήρησαν τα μέτρα και το έθιμοι όπως φαίνεται και στα πλάνα από την Πυλαία. Και στην συμπρωτέουσα όπως φαίνεται οι αποστάσεις μεταξύ των οικογενειών ήταν μεγάλες

Στο Καπάνι οι θεσσαλονικείς βγήκαν για σαρακοστιανά, ενώ πολλά είναι τα μαγαζιά στην πόλη που όχι μόνο πουλούν ψάρια αλλά τα παραδίδουν και μαγειρεμένα.

Στην Κρήτη οι οικογένεις και παρέες πήγαν νωρίς να πετάξουν χαρταετό.

Πριν την διασκέδαση όμως οι καταναλωτές πήγαν νωρίς και με αποστάσεις για να προλάβουν τα ψαρικά της ημέρας και φυσικά ακολούθησε η επίσκεψη στον φούρνο για την λαγάνα.

Τα μαγαζιά άδεισαν και εκεί νωρίς από προϊόντα, αφού η ζήτηση ήταν αυξημένη.

Χαρταετός με τα απαραίτητα μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λίγος κόσμος, διασκορπισμένος σε διάφορα σημεία. Τηρούσαν όλα τα μέτρα οι άνθρωποι, οι μικρές παρέες διασπόνται σε διάφορα σημεία. Κάποιοι στον Φλοίσβοι, έκαναν και μπάνιο πριν πετάξουν τον χαρταετό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχει πειθαρχήσει κι έδειξε για μία ακόμη φορά μεγίστη ευθύνη.

Παρόμοι η εικόνα και στην Πυλαία.  Ο κόσμος ήρθε τηρούσε τα μέτρα και είχε τις μάσκες του, είχε τα μηνύματά του, τις αποστάσεις του.

Πριν από λίγο είχε ξεσπάσει μια πολύ δυνατή βροχή για 5 – 10 λεπτά που διέλυσε παραπάνω τον κόσμο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/03/2021