Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα με lockdown: Πέταγμα χαρταετού με sms και μόνο στη γειτονιά

15.03.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Αυξημένη ήταν η κίνηση από το πρωί στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το σαρακοστιανό τραπέζι. Πολλοί ήταν και αυτοί που από νωρίς το πρωί επιχείρησαν να τηρήσουν το έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού, προκειμένου είτε να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού, είτε να αποφύγουν τον συνωστισμό.

Από νωρίς το πρωί τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα εμφανίστηκαν οι πρώτοι χαρταετοί στον ουρανό.

Εμφανίστηκαν οι πρώτοι χαρταετοί

Το αίσθημα ατομικής ευθύνης έκανε αυτούς που θέλησαν να τηρήσου το έθιμο να εμφανιστούν τις πρωινές ώρες σε υπαίθριους χώρους για να αποφύγουν το συνωστισμό.

Ενώ κάποιοι δε δίστασαν να μοιραστούν τα μυστικά για το πέταγμα του χαρταετού.

Στην ουρά για τα τελευταία ψώνια

Ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα έξω από τα ιχθυοπωλεία για τα τελευταία ψώνια της Καθαράς Δευτέρας.

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, από νωρίς το πρωί αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Διπλάσιες οι παραγγελίες για τις λαγάνες

Η πανδημία έφερε τις διπλάσιες παραγγελίες στους φούρνους για λαγάνες, μιας και η εστίαση είναι κλειστή και όλοι θα παραμείνουν οικογενειακά.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι εντατικοί τόσο σε πάρκα και πλατείες όσο και σε υπαίθριους χώρους.

Διαφορετική η εικόνα στον ουρανό τη φετινή Καθαρά Δευτέρα

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο λόφο Φιλοπάππου, όπου άλλες χρονιές τέτοια ημέρα ο κόσμος στο σημείο είναι πολύς, για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού. Σήμερα, ωστόσο, η εικόνα από το σημείο είναι αρκετά διαφορετική, μιας και τόσο λόγω πανδημίας, όσο και λόγω καιρού, λίγοι ήταν εκείνοι που επιχείρησαν μια βόλτα στο σημείο.

Την ίδια ώρα, στη Βάρκιζα λίγος κόσμος έχει κατέβει στην παραλία προκειμένου να πετάξουν χαρταετό, μεταξύ τους κυρίως οικογένειες με τα παιδιά τους.

Οι Θεσσαλονικείς, την ίδια ώρα, βγήκαν και σήμερα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το σαρακοστιανό τραπέζι, με την κίνηση στην αγορά να είναι αυξημένη τις τελευταίες ημέρες.

Στην Κρήτη, τέλος, ο καλός καιρός έχει οδηγήσει τους Κρητικούς στους δρόμους στην παραλιακή του Ηρακλείου. Στο σημείο βρίσκονται κυρίως οικογένειες με παιδιά, για το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 15/03/2021