Ελλάδα

Συγκλονίζει και συγκινεί η Ιωάννα Παλιοσπύρου

12.03.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Η 34χρονη Ιωάννα γυρίζει τον χρόνο 10 μήνες πίσω, την ημέρα της φρικιαστικής επίθεσης με βιτριόλι.

«Η πιο δυνατή ανάμνηση που έχω είναι αυτή η έντονη, βαριά μηχανική μυρωδιά όταν έπεσε πάνω μου, στο πρόσωπό μου, ένα παχύρευστο υγρό. Κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάποιο οξύ. Δεν μπορούσα να ξεχάσω τον αφόρητο πόνο που ένιωσα και τον μεγάλο πανικό που με κατάλαβε. Έφυγα ουρλιάζοντας, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια και πήγα ενστικτωδώς μέχρι το απέναντι φαρμακείο» ανέφερε μιλώντας στο περιοδικό «ΟΚ» η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Αναφέρθηκε επίσης, στις τρομαγμένες εκφράσεις των ανθρώπων που την είδαν να μπαίνει στο φαρμακείο έχουν χαραχτεί στο μυαλό της. «Δεν τολμούσε να με ακουμπήσει κανείς. Πάγωσαν, δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Φώναζα «Βοηθήστε με, καίγομαι, πεθαίνω» σημείωσε.

Η μυρωδιά του καυστικού υγρού αναμείχθηκε με τον φόβο και ένα μεγάλο ερώτημα «ποιος και γιατί;».

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την σοκαριστική ενέδρα με το βιτριόλι, οι Αρχές συλλαμβάνουν μια 35χρονη γυναίκα. Το ερώτημα όμως παραμένει «γιατί;». «Με θυμώνει που δεν γνωρίζω τον λόγο που η ζωή η δική μου και της οικογένειάς μου έχει γίνει εφιάλτης τους τελευταίους δέκα μήνες. Για εμένα η στάση της επιβεβαιώνει πως οι επανειλημμένες απόπειρες που έκανε να με σκοτώσει ήταν απολύτως συνειδητές, με διαρκή σχεδιασμό και την παραμικρή μεταμέλεια» προσθέτει η Ιωάννα.

«Με τρομάζει η όψη μου»

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου δόθηκε στο περιοδικό «ΟΚ» που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και εκεί μιλά για πρώτη φορά, ενώ δείχνει και την ιατρική μάσκα που ειναι αναγκασμένη να φορά 24 ώρες το 24ωρο.

«Ακόμα και ύστερα από τόσους μήνες δεν είναι εξοικειωμένη με την εμφάνιση των τραυμάτων μου. Δεν νιώθω άνετα να ακουμπήσω τον εαυτό μου, δεν είναι καθόλου ευχάριστη η αίσθηση. Η όψη μου μέχρι και σήμερα με τρομάζει» συμπλήρωσε η άτυχη 34χρονη.

Η όραση και η κίνηση της Ιωάννας δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί. Έχει κανει ήδη 8 χειρουργεία, έπονται όμως πολλά ακόμη, όμως η πανδημία και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία καθυστερούν τη διαδικασία.

Δίπλα της η μητέρα της, που έχει αφήσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021