Ελλάδα

Κοντά σε νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

12.03.2021 | 13:18 Eνσωμάτωση

Στα ίχνη και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο ξυλοδαρμό του 28χρόνου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει ακόμα τρία πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση και τις επόμενες ώρες αναμένονται κι άλλες συλλήψεις δραστών.

Τον… έκαψε μάρτυρας
Ήδη οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, τηλεφωνικές συνομιλίες και καταθέσεις συνέλαβαν και οδήγησαν στις αστυνομικές αρχές τον 30χρόνο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνδρας που με σπριντ έφτασε την μοτοσυκλέτα που επέβαινε ο νεαρός αστυνομικός τον άρπαξε και τον έριξε με δύναμη στην άσφαλτο.

Ωστόσο μία κατάθεση, η οποία προήλθε από αυτόπτη μάρτυρα που γνωρίζει τον κατηγορούμενο, φέρεται να τον έκαψε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του 30χρόνου γίνεται λόγος για αναξιόπιστη κατάθεση προσώπου με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
Στους δύο άλλους συλληφθέντες, 22 και 23 ετών, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργήματα.

Συνολικά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έχουν συλληφθεί 19 άτομα από τα οποία οι τέσσερις κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Οι απολογίες τους είναι προγραμματισμένες για σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Ανήλικοι
Απολογούνται σήμερα οι 7 ανήλικοι που συνελήφθησαν στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες, όπως απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και κατοχής εκρηκτικών.

Οι νεαροί αρνούνται τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021