Ελλάδα

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι ανήλικοι που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη

12.03.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα οι επτά ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. 

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τρία κακουργήματα για κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης…και 5 πλημμελήματα.

Έπειτα από την απολογία τους στον ανακριτή, και οι επτά, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Οι 7 συλληφθέντες αρνούνται όλες τις κατηγορίες και στις καταθέσεις τους στον ανακριτή υποστήριξαν ότι τυχαία βρέθηκαν στην περιοχή και μάλιστα ότι δεν ήταν καν στο σημείο των επεισοδίων.

«Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί» ανέφερε ένας 17χρονος.

Ο ένας από τους ανήλικους μάλιστα υποστήριξε ότι φοβήθηκαν από τα επεισόδια, κρύφτηκαν στα γύρω στενά και βρέθηκαν μπροστά στη μανία των αστυνομικών.

«Βρισκόμουν με 4 φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί , ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένας άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση» σημείωσε ο 17χρονος.

Αναμένονται νέες συλλήψεις

Στα ίχνη και των άλλων νεαρών που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρόνου αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές που φέρονται να έχουν τακτοποιήσει ακόμα τρία πρόσωπα που συμμετείχαν στην επίθεση και τις επόμενες ώρες αναμένονται κι άλλες συλλήψεις δραστών….

Ήδη οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας οπτικοακουστικό υλικό, τηλεφωνικές συνομιλίες και καταθέσεις συνέλαβαν τον 30χρόνο, ο οποίος φέρεται να είναι ο άνδρας που με σπριντ έφτασε την μοτοσυκλέτα που επέβαινε ο νεαρός αστυνομικός τον άρπαξε και τον έριξε με δύναμη στην άσφαλτο και άρχισε να τον βαρά με μανία…

Ωστόσο μία κατάθεση, η οποία προήλθε από αυτόπτη μάρτυρα που γνωρίζει τον 30χρονο κατηγορούμενο, φέρεται να τον έκαψε.

Από την πλευρά της υπεράσπισης του 30χρόνου γίνεται λόγος για αναξιόπιστη κατάθεση προσώπου με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Συνολικά για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη έχουν συλληφθεί 19 άτομα από τα οποία οι τέσσερις κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021