Ελλάδα

Δαμάσι: Ο ηρωικός διευθυντής του σχολείου χτύπησε για τελευταία φορά το κουδούνι πριν την κατεδάφισή του

12.03.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην κατεδάφιση του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι. Στο κτίριο είχαν προκληθεί πολύ μεγάλες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της 3ης Μαρτίου στην Ελασσόνα. Εκείνη την ημέρα ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρης Λέτσιος, κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο λίγο πριν καταρρεύσει.

Χθες με δάκρυα στα μάτια ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι χτυπά το τελευταίο κουδούνι.

Λίγα λεπτά μετά το εμβληματικό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που χτυπήθηκε με σφοδρότητα από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ κατεδαφίζεται από μπουλντόζες.

Η στέγη 63 μαθητών και 10 εκπαιδευτικών που υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές από τον εγκέλαδο.

Ο διευθυντής του σχολείου Γρηγόρης Λέτσιος Ήταν αυτός που με απόλυτη ψυχραιμία υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ανθρωπισμό μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση και να βγάλει με ασφάλεια έξω από το κτίριο σώους και αβλαβείς μαθητές και δασκάλους.

Ήταν μεσημέρι της 3ης Μαρτίου όταν ο ισχυρός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ χτύπησε αλύπητα την Ελασσόνα και τον Τύρναβο, ιδιαίτερα, ορισμένα χωριά. Ανάμεσά τους το Δαμάσι. Από τον ισχυρό σεισμό δεν γλιτώνει το δημοτικό σχολείο του χωριού.

Χθες οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι μικροί μαθητές συγκεντρωμένοι έξω από το προαύλιο του μισογκρεμισμένου κτιρίου παρακολουθούσαν την κατεδάφιση του σχολείου τους, όπου μέχρι πρότινος παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους.

Συγκινημένοι κατέγραψαν τις στιγμές με τα κινητά τηλέφωνά τους και ευχήθηκαν το σχολείο τους να χτιστεί σύντομα ξανά, το κουδούνι να χτυπήσει και πάλι. Τα χαμόγελα να επιστρέψουν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/03/2021