Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση για τα έκτροπα στην πλατεία

08.03.2021 | 20:14

Με φόντο το ξύλο στη Νέα Σμύρνη έχει ξεσπάσει άγρια πολιτική κόντρα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί την παραίτηση Χρυσοχοΐδη και τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για κρεσέντο αστυνομικής βίας.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων για τα χτυπήματα του αστυνομικού στον νεαρό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη για την κοινωνική αναταραχή προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, γιατί όπως σημειώνει υποδαυλίζει και καλύπτει διαδηλώσεις εν μέσω κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλά για κρεσέντο αστυνομικής βίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ο ίδιος διαρκώς παραβιάζει.

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ζητούν την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σάλος για τον Κυρανάκη

Το κλίμα υποδαύλισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος έφτασε στο σημείο να στοχοποιήσει τον νεαρό που χτυπήθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομά του με αναφορές στην πολιτική του τοποθέτηση.

Το όνομα του άτυχου νεαρού ήταν γραμμένο και στο καθημερινό ενημερωτικό σημείωμα που μοιράζεται στους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ. Το non peper γνωστό και ως ο «σφυγμός της ημέρας» περιείχε και λεπτομέρειες για την δράση που δικαιολογούσε τη σύλληψή του.

Αδράνησε η επιτροπή Αλιβιζάτου

Με παρέμβασή του, συνταγματολόγος που είχε τεθεί επικεφαλής της άτυπης επιτροπής διερεύνησης της αστυνομικής βίας επιρρίπτει ευθύνες στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατί με ευθύνη του νέκρωσε η επιτροπή και το πόρισμά της με σειρά συστάσεων για απόδοση ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα.

Βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ καλούν για εξηγήσεις τον κ. Χρυσοχοΐδη στην αρμόδια επιτροπή της βουλής προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/03/2021

Ελλάδα