Ελλάδα

«Γονατίζει» το Ε.Σ.Υ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία

08.03.2021 | 21:51 Eνσωμάτωση

Σε κατάσταση απόγνωσης γιατροί και νοσηλευτές βλέπουν τα νοσοκομεία της Αττικής να κατακλύζονται από το κύμα νεων εισαγωγών και τις κλίνες ΜΕΘ να εξαφανίζονται. Η έξαρση της πανδημίας αποτυπώνεται πλέον στην αύξηση κατά 50% των θανάτων, ενώ το ΕΚΑΒ μεταφέρει καθημερινά πάνω από 160 ασθενείς με κορωνοϊό, φέρνοντας το σύστημα υγείας κυριολεκτικά στα όριά του.

Η χθεσινή εφημερία στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν εφιαλτική. Περίπου 200 νέες εισαγωγές ασθενών, μέσα σε ένα 24ωρο.Άλλοι 276 εισήχθησαν το Σάββατο.

Το πρωτόγνωρο κύμα εισαγωγών «γονατίζει» τον κορμό του εθνικού συστήματος υγείας.

Στο Λαϊκό νοσοκομείο, οι κλινικές γεμίζουν σε χρόνο… dt.

Η εφημερία έκλεισε με 86 ασθενείς στις κλινικές και ακόμα 6 σε φορεία, με φορητούς αναπνευστήρες.

Στη χθεσινή εφημερία τα περιστατικά συνέρρεαν κατά δεκάδες ενώ δόθηκε εντολή να μεταφερθούν ασθενείς σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα.

Το σχέδιο για μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό προς το νοσοκομείο της Χαλκίδας σταμάτησε λίγο μετά την έναρξή του, ενώ ατελέσφορος έμεινε και ο σχεδιασμός για τη μεταφορά ασθενών από το νοσοκομείο της Χαλκίδας προς το Ντυνάν.

Στο Τζάνειο, που υποδέχεται και covid περιστατικά, έχουν ήδη αναπτυχθεί 130 κλίνες στις κλινικές, ενώ δίνονται άλλες 10 για τους ασθενείς που χρήζουν εντατικής νοσηλείας.

Από την αρχή του μήνα, τουλάχιστον 1.500 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία στην Αττική.

Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο, προκειμένου να λειτουργήσει ως Covid νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/03/2021