Υγεία

Κορωνοϊός: Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία – Ελάχιστες οι κενές κλίνες στις ΜΕΘ

07.03.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Σκηνικό πολέμου διαμορφώνεται στα νοσοκομεία. Χθες, η Αττική έζησε μία δραματική νύχτα, αφού σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ εισαγωγών σε κλινικές.

Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία της Αττικής με εκατοντάδες εισαγωγές και διακομιδές. Ο κορωνοϊός λυγίζει το ΕΣΥ.

Ρεκόρ εισαγωγών

Σε όποιο νοσοκομείο εφημερεύει οι κλινικές κορωνοϊού γεμίζουν μέσα σε λίγες ώρες. Με κομμένη ανάσα βγήκαν και χθες οι εφημερίες. 276 εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού σε μια μέρα. Αριθμός σοκ που προκάλεσε ασφυξία στο σύστημα Υγείας.

Έκτακτη σύσκεψη για να βρεθούν κρεβάτια

Η χθεσινή νύχτα τρόμου για τα νοσοκομεία ανάγκασε τον υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης του συστήματος μετά από έκτακτη σύσκεψη. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα ανοίξουν νέες κλινικές κορωνοϊού. Οι αίθουσες χειρουργείων θα μετατραπούν σε ΜΕΘ αν χρειαστεί ενώ δεκάδες απλές κλίνες θα ανοίξουν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Αν τα πράγματα ξεφύγουν στο λεκανοπέδιο θα μεταφερθούν εκεί ασθενείς.

Οι μόνες κενές κλίνες εντατικής στην Αττική είναι 10, στον Ευαγγελισμό στο ΚΑΤ και 4 στο Σωτηρία. Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι μεταφορές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο για λειτουργήσει ως Covid νοσοκομείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/03/2021