Πολιτική

Ευθύνες στην Αθήνα για κλιμάκωση της έντασης επιρρίπτει η Άγκυρα

07.03.2021 | 20:56

Το άσπρο μαύρο προσπαθούν να κάνουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας. Με νέες προκλητικές δηλώσεις ισχυρίστηκαν ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί τις εντάσεις στην περιοχή, επιλέγοντας την κλιμάκωσή τους και όχι τον διάλογο.

Ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ότι μπορεί η Τουρκία να υπογράψει συμφωνία για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο ανεξάρτητα από αυτήν που έχει υπογράψει η Ελλάδα και κατηγόρησε την Αθήνα ότι προκαλεί στην περιοχή.

Για προσέγγιση της Τουρκίας με την Αίγυπτο μίλησε και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυριζόμενος δήθεν ελληνική παρενόχληση του «Τσεσμέ» και λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν χρειαστεί, η Άγκυρα χαλάει το παιχνίδι που στήνει η Αθήνα στις προσπάθειες διαλόγου.

Μετά το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Σίσι, αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο ο Νίκος Δένδιας ο οποίος, εκτός από τον ομόλογό του, θα συναντηθεί και με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Στη γειτονική χώρα ωστόσο δε φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους ούτε ενόψει της συνόδου κορυφής στις 25 Μαρτίου όπου θα συζητηθεί το θέμα κυρώσεων εις βάρος τους.

Στο μεταξύ, η Άγκυρα ακόμα δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις της Αθήνας για συνέχιση των διερευνητικών επαφών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/03/2021

Πολιτική