Κόσμος

Οχάιο: Ξεχωριστό μήνυμα ζωής από δίχρονο αγοράκι

05.03.2021 | 13:33 Eνσωμάτωση

Ο μόλις 2 ετών Αλάρικ από το Οχάιο έμεινε παράλυτος, καθώς προσβλήθηκε από σπάνια φλεγμονώδη νόσο. Όμως, μετά από δύο μήνες αδιάκοπης προσπάθειας, κατάφερε και πάλι να περπατήσει.

Το προσωπικό του νοσοκομείου παίδων Άκρον στο Οχάιο χειροκροτεί τον μόλις δύο ετών Αλάρικ που κάνει τα πρώτα βήματά του από τότε που έμεινε παράλυτος.

Ο γλυκύτατος μικρούλης υπέφερε από μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο, την εγκάρσια μυελίτιδα, που προκάλεσε τραυματισμό του νωτιαίου μυελού του.

Το αγοράκι έμεινε παράλυτο και εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές Δεκεμβρίου. Στις 20 του μήνα και αφού αντιμετωπίστηκε η φλεγμονή, άρχισε η προσπάθεια αποκατάστασης του Αλάρικ.

Ο μικρός γίγαντας δεν έχασε το χαμόγελό του και ακολούθησε υπομονετικά την διαδικασία αποθεραπείας που περιλάμβανε αμέτρητες ασκήσεις και στη συνέχεια ατελείωτο περπάτημα.

Έκανε δύο φορές την ημέρα φυσικοθεραπεία και μεγάλους περιπάτους με τον πατέρα του, Ντάστιν, μέσα στο νοσοκομείο.

Μετά από σχεδόν δυόμιση μήνες αδιάκοπης δουλειάς, ο μικρός παρουσίασε εμφανή σημάδια βελτίωσης.

Τα πρώτα του βήματα με υποστήριξη τα έκανε την ημέρα που επέστρεφε σπίτι του και η συγκινητική στιγμή καταγράφηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου, την «στρατιά του Αλάρικ» όπως έλεγαν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που τον φρόντισαν.

Το χαμόγελο του γενναίου παιδιού όταν έπεσε στην αγκαλιά της μαμάς του είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/03/2021