Ελλάδα

Εντείνεται η αντιπαράθεση για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

05.03.2021 | 14:32 Eνσωμάτωση

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε χθες το αίτημα του Δημητρη Κουφοντίνα για αναβολή της ποινής του, με τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη να συνεχίζει την απεργία πεινας για 56η ημέρα, ενώ σήμερα εξετάζεται το αίτημα που υπέβαλλε η πλευρά Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος για αναβολή ή διακοπή της ποινής, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 56 η ημέρα πείνας, τη στιγμή που οι δικηγόροι του επιμένουν ότι είναι μη νόμιμη η απόφαση για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Σήμερα, ενδέχεται να εισαχθεί στο δικαστικό συμβούλιο το αίτημα του πολυϊσοβίτη κατά της απόφασης για μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού αντί των φυλακών Κορυδαλλού.

«Η Πολιτεία θέλει να πεθάνει»

Η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε τη θέση της πως η Πολιτεία θέλει να πεθάνει ο πολυϊσοβίτης κρατούμενος, καταδικασμένος για 11 δολοφονίες. Παράλληλα, επισήμανε ότι οποίο δικαστήριο έχουν απευθυνθεί έχει δηλώσει αναρμόδιο.

«Έχει εφαρμοστεί ο νόμος 100%»

Απάντηση στις επικρίσεις της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα έδωσε η γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, τονίζοντας ότι στη περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100% ενώ έκανε λόγο για στοχοποίηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, και η αξιωματική αντιπολίτευση με ακραίες μειοψηφίες.

«Μια εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τη θέση που πήρε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με προσωπική του ανάρτηση, με την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυϊσοβίτη, ο κ. Τσίπρας σιωπά. Τέσσερις μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη» τόνισε η κυρία Πελώνη.

«Ως εδώ» οι προκλήσεις

Οι συγγενείς των θυμάτων βλέπουν τους ανθρώπους τους όπως λένε να δολοφονούνται για μια ακόμη φορά. Ο Αντώνης Περρατικός αδερφός του Κώστα Περρατικού ξεσπά κατά του «Λουκά» της 17Ν.

«Το ύψιστο αγαθό είναι η ζωή», θυμήθηκαν, και λένε κάποιοι υπερασπιστές του δολοφόνου. Συμφωνεί μαζί τους ο δολοφόνος; Αν συμφωνεί να ζητήσει έστω και τώρα, 9, 11, 13 φορές, συγνώμη και μετά όλοι εμείς να ζητήσουμε από την Πολιτεία την ευνοϊκή του – για μια ακόμη φορά – μεταχείριση» ανέφερε ο Αντώνης Περρατικός, αδελφός θύματος της «17Ν».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σύζυγος του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη από χέρι τρομοκρατών, απηύθυνε μέσω των «Νέων» ένα σφοδρό κατηγορώ με σκληρές εκφράσεις κατά του Θοδωρή Δρίτσα για τη δήλωσή του ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανένα.

«Σας κατηγορώ, κ, Δρίτσα και όποιον συμμερίζεται τη λογική σας, ότι έχετε ευθύνη για τη συνέχιση της ανοχής στα φαινόμενα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα! Σας κατηγορώ, γιατί με τις φασιστικές σας δηλώσεις προσβάλετε νεκρούς!» έγραψε η κυρία Μπακογιάννη στα «Νέα».

Σύμφωνα πάντως με την υπεράσπιση του Δημήτρη Κουφοντίνα εκκρεμεί η επανεξέταση του ζητήματος της επανεμεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τη θύελλα που έχει ξεσπάσει στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με επίκεντρο την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα τονίζουν ότι οι δικαστές μιλούν με τις αποφάσεις του, ενώ έξι αρεοπαγίτες και ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου -με ανακοίνωση τους- τάσσονται υπερ της ελευθερίας έκφρασης κάθε μέλους της Ένωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 05/03/2021