Πολιτική

Όλα «δείχνουν» νέα παράταση του lockdown – Συνάντηση Μητσοτάκη με Μαργαρίτη Σχοινά

05.03.2021 | 13:29

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά είχε ο πρωθυπουργός, την ώρα που όλο και περισσότεροι είναι οι επιστήμονες που ζητούν παράταση του lockdown.

Ο ένας μετά τον άλλο οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους και την πορεία της πανδημίας και εκτιμούν ότι δεν θα προλάβουν μέσα στο Μάρτιο να αποδώσουν τα μέτρα που τέθηκαν από χθες σε εφαρμογή. Έτσι το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown δεν είναι πλέον απλά στο τραπέζι αλλά είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Στην κυβέρνηση θα περιμένουν την εισήγηση της επιτροπής στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αλλά με δεδομένη την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας -ειδικά στην Αττική- φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να ανοίξει κάτι – είτε το λιανεμπόριο είτε τα σχολεία – αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός φυσικά και αν τα επιδημιολογικά δεδομένα τελικά το επιτρέψουν.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σχοινά

 

Τρία θέματα συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν: Την πορεία του εμβολιασμού, το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό και το νέο Συμφωνο Μετανάστευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε το 1 εκατ. εμβολιασμών και τρέχει πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες χώρες ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που η ιδέα του για το πιστοποιητικό εμβολιασμού προχωρά.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση της Ελλάδας στον εμβολιασμό και είπε ότι εντός του μήνα θα γίνει και το πρώτο βήμα για το πιστοποιητικό.

Προχωρά ο εμβολιασμός στα νησιά

 

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτουν σήμερα «Τα Νέα» το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί άμεσα στα νησιά, ώστε μέχρι το Πάσχα και ενόψει της τουριστικής περιόδου να είναι covid-free.

Η αρχή θα γίνει από τα νησιά με πληθυσμό έως 15.000 κατοίκους στις Κυκλάδες και θα ακολουθήσουν η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα ενώ παράλληλα επισπεύδονται και οι διμερείς συμφωνίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/03/2021

Πολιτική