Κόσμος

Κορωνοϊός: Στα όριά τους τα νοσοκομεία της Ευρώπης

05.03.2021 | 13:28

Μία νέα μέθοδο ανίχνευσης του ιού με τους ανθρώπους να φωνάζουν μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο παρουσίασαν Ολλανδοί επιστήμονες. Την ίδια στιγμή με κρεμάλες ζήτησαν την συμβολή της κυβέρνησης στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα αγρότες στο Παρίσι ενώ στα όριά τους βρίσκονται και πάλι τα νοσοκομεία στην Ιταλία με περισσότερα από 22.000 κρούσματα την ημέρα και 2.400 πολίτες στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η πανδημία χτυπά και πάλι με μανία την Ιταλία. Η χώρα μόνο εχθές κατέγραψε περισσότερα από 22.000 κρούσματα ενώ βρίσκεται μία ανάσα από το φράγμα των 100.000 θανάτων.

Οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν πως οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας είναι περισσότεροι από 2.400 «κρούοντας» των κώδωνα του κινδύνου καθώς στο πρώτο κύμα της πανδημίας το σύστημα υγείας κατέρρευσε με 3.000 ασθενείς.

Η κυβέρνηση Ντράγκι δεν σχεδιάζει εθνικό lockdown αλλά αυστηροποίηση των μέτρων που είναι ήδη σε ισχύ. Η ανησυχία για την επιστροφή του «εφιάλτη» διάχυτη.

Στην Γαλλία με τα κρούσματα να ξεπερνούν ημερησίως τα 25.000 ο Εμανουέλ Μακρόν εκτός από την υγειονομική κρίση έχει να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Στην Ολλανδία ομάδα ερευνητών παρουσίασε μία νέα μέθοδο ανίχνευσης του ιού… Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και ηχομονωμένο θάλαμο άνθρωποι φωνάζουν ή τραγουδούν προκειμένου να συλλεχθούν μικροσωματίδια από το σάλιο τους.

Η Ειδική συσκευή τα συλλέγει και με αποτελεσματικότητα άνω του 80%, όπως λένε οι δημιουργοί, του εξετάζει εάν κάποιος είναι φορέας του ιού.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/03/2021

Κόσμος