Ελλάδα

Τρίτη μήνυση σε βάρος του Λιγνάδη για βιασμό

04.03.2021 | 17:58

Η νέα μήνυση για βιασμό σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ήρθε να δώσει το μεσημέρι νέα τροπή στην πολύκροτη υπόθεση ένα 24ωρο πριν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου μάθει τους νέους συγκατοίκους του, στις φυλακές της Τρίπολης…

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ήρθε να προστεθεί στις άλλες δύο που έχουν κατατεθεί σε βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες το φερόμενο ως θύμα είναι Έλληνας, που δεν ανήκει στον χώρο του θεάτρου.

Υποστηρίζει ότι ο βιασμός σημειώθηκε το 2018 και άρα δεν έχει παραγραφεί, τονίζει πως κακοποιήθηκε στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη και πως η γνωριμία τους είχε γίνει λίγες μέρες νωρίτερα στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο…

«Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις 2 προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία.»

Μετά τη νέα καταγγελία έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία. Ο μηνυτής τόνισε πως όταν σημειώθηκε ο βιασμός του, ήταν ήδη ενήλικος Είπε πως παγιδεύτηκε από τον καλλιτέχνη, πως δεν μπορούσε να αντιδράσει μέσα στο σπίτι του και πως όλα αυτό το διάστημα φοβόταν να βγει και να μιλήσει ανοιχτά…

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι μετά την κατάρρευση των 2 προηγουμένων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις 2 προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μια.»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επαναλαμβάνει μέσω του Αλέξη Κούγια ότι ουδέποτε έχει βιάσει τον οποιοδήποτε και αποδίδει τις βάρος του καταγγελίες σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση προσωπικής του εξόντωσης, από κύκλους που τον φθονούν λόγω της επαγγελματικής του επιτυχίας…

«Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη.»

Η μήνυση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από χθες, με τον Αλέξη Κούγια να δέχεται σχετική ερώτηση στην είσοδο του Αρείου Πάγου…

Εν τω μεταξύ η έρευνα που έγινε χθες στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μοτοσυκλέτα του ηθοποιού και σκηνοθέτη, διήρκεσε δύο ώρες με τους αστυνομικούς να επικεντρώνονται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενώ πήραν και δακτυλικά αποτυπώματα από διάφορα σημεία του σπιτιού. Τα αποτελέσματα της έρευνας των αστυνομικών, αφού προηγουμένως γίνει εκτενής έλεγχος των ψηφιακών αρχείων του και του περιεχομένου του κινητού του τηλεφώνου, θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην 19η ανακρίτρια.

Όσον αφορά στην τρίτη μήνυση που κατατίθεται στις εισαγγελικές αρχές για βιασμό. -Να πούμε ότι οι δύο προηγούμενες είχαν παραγραφεί – ενώ αυτή είναι ανερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνυτής οποίος βιάστηκε όπως καταγγέλλει όντας ενήλικος περιγράφει το ίδιο μοτίβο δράσης του Δημήτρη Λιγνάδη ότι τον πλησίασε στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου. Έξω μάλιστα από ένα σχολείο ότι εκεί του μίλησε για την πορεία του την καλλιτεχνική για το πόσο σημαντικός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι προσπαθώντας έτσι να εντυπωσιάσει.

Στη συνέχεια μετά από κάποιες μέρες τον κάλεσε σπίτι του και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι αφού του έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικά το έχουμε δει αυτό και σε άλλη καταγγελία στη συνέχεια εκείνος έχασε αισθήσεις του και τον βίασε.

Όταν ξύπνησε όπως φέρεται να περιγράφει, κατάλαβε τι έχει συμβεί αντέδρασε έντονα και τότε ο σκηνοθέτης τον απείλησε ότι αν μιλήσει θα τον καταγγείλει και εκείνον στις αρχές ότι τον λήστεψε, και έτσι υπό τον φόβο αυτό δεν μίλησε. Αυτά τα δύο χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/03/2021

Ελλάδα