Ελλάδα

Ν. Θωμαϊδης στο MEGA: Ελπίζουμε σε αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα

04.03.2021 | 18:21

Την εκτίμησή του για την πορεία της πανδημίας στη χώρα έκανε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κ. Νίκος Θωμαϊδης Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

«Όσον αφορά την Αττική βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση, βλέπετε και στα λύματα έχουμε μία σταθερότητα από βδομάδα σε βδομάδα. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποκλιμάκωση με τα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτή τη στιγμή όμως είναι σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων. Βέβαια αυτό που έχει σημασία να βλέπουμε πάντοτε είναι οι εισαγωγές. Τα κρούσματα όπως ξέρετε έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται.», τόνισε αρχικά ο κ. Θωμαϊδης.

«Είμαστε στη φάση η οποία περιμένουμε να δούμε μία σημαντική μείωση από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ελήφθησαν, διότι τώρα αυτό που έχουμε δει διαχρονικά από τότε που εμφανίστηκε η μεγάλη αύξηση είναι μία μεσοσταθμική μείωση της τάξης του μείον 20 ως 50% οπότε ήταν μικρή μείωση. Αυτό βέβαια εμφανίστηκε ως κρούσματα στη συνέχεια. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση από την επόμενη βδομάδα ή στις επόμενες βδομάδες στην Αττική.», πρόσθεσε εφιστώντας ωστόσο την προσοχή.

«Επειδή ο ΕΟΔΥ έχει δημιουργήσει το εθνικό δίκτυο επιδημιολογίας λυμάτων και έχει φτιάξει ένα δίκτυο με πάρα πολύ καλά πέντε εργαστήρια που κάνουν και άλλες περιοχές. Έχουμε δει σε άλλες περιοχές μία αύξηση. Ππότε υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν αυξημένα κρούσματα σε αυτές τις περίφημες περιφέρειες οπότε πρέπει συνολικά να είμαστε σε επαγρύπνηση.», ανέφερε συγκεκριμένα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 04/03/2021

Ελλάδα