Ελλάδα

Συγκλονιστική μαρτυρία 26χρονου ασθενή με Covid μέσα από το νοσοκομείο

04.03.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Ο ιός φαίνεται να διαπερνά κάθε δέσμη μέτρων και να χτυπά ακόμη και του πιο νέους και τους πιο προσεκτικούς. Νεαρός ασθενής μιλά μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία όπου νοσηλεύεται αυτη τη στιγμή. Νόσησε παρά το γεγονός ότι εργαζόταν από το σπίτι του, τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας και όπως λέει θεωρεί ότι προσβλήθηκε σε σούπερ μάρκετ...

«Νοσηλεύομαι από το Σάββατο το πρωί στο Σωτηρία . Είχα για μια εβδομάδα πυρετό που δεν έπεφτε κάτω από 38. Ήρθα για εξετάσεις το Σάββατο και αφού βρέθηκα με χαμηλό οξυγόνο με κρατήσαν για παρακολούθηση . Αν και νέος στην ηλικία 26 χρονών χρειάστηκα και εγώ οξυγόνο.»

Για έκτη μέρα ο 26χρονος νεαρός νοσηλεύεται με κοβιντ στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο πυρετός και κυρίως το χαμηλό οξυγόνο ανάγκασαν τους γιατρούς να κρίνουν πως είναι απαραίτητη η εισαγωγή του στο νοσοκομείο αναφοράς .

«Γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες όλο το υγειονομικό προσωπικό πραγματικά δίνει μια μάχη . Από ότι ακούω το νοσοκομείο είναι γεμάτο. Κάθε μέρα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό να μας φροντίζουν να μας προσέχουν. Όσο καιρό είμαι εδώ πέρα το καλό είναι ότι βλέπω μόνο θετικά αποτελέσματα .Βλέπω δηλαδή κόσμο μέρα με τη μέρα να γίνεται καλά . Έχω δει ασθενή μετά από δυο μήνες να βγαίνει από τη ΜΕΘ και να γίνεται καλά.»

Όλο το διάστημα της πανδημίας ο νεαρός εργαζόταν από το σπίτι του με τηλεργασία. Είχε αποφύγει τις επαφές με συγγενείς και φίλους και τηρούσε με ευλάβεια όλα τα μέτρα για τον κορωνοιο. Οι έξοδοι από το σπίτι ήταν οι απολύτως απαραίτητες με τον κωδικό 2 και τον κωδικό 6, δηλαδή άθληση και σούπερ μάρκετ , εκεί που όπως πιστεύει κόλλησε τον ιό.

«Η αλήθεια είναι δεν ξέρω και εγώ που το κόλλησα. Πιθανόν να το κόλλησα σε κάποιο σούπερ μάρκετ υποθέτω. Γενικά θέλει πολύ προσοχή ακόμη και εμείς οι νέοι μπορούμε να κολλήσουμε εύκολα»

Ο νεαρός μέσα από το θάλαμο του νοσοκομείου Σωτηρία στέλνει μήνυμα σε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.Και κυρίως στους νέους .

«Γενικά θέλει πολύ προσοχή, ακόμη και εμείς οι νέοι μπορούμε να κολλήσουμε εύκολα.Μόνο ελπίδα, αισιοδοξία να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να έχουμε πίστη στους ειδικούς και στους γιατρούς μας».

Οι εξετάσεις τις επόμενες ημέρες θα δείξουν πόσο καιρό θα παραμείνει ακόμη στο νοσοκομείο .

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/03/2021