Ελλάδα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ε.Σ.Υ.

03.03.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Ο Υπουργός Υγείας σήμανε συναγερμό για τις αντοχές των δημόσιων νοσοκομείων τονίζοντας ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν γίνει 1.227 εισαγωγές περιστατικών ενώ σημείωσε ότι οι διασωληνώσεις αφορούν πλέον νέους ανθρώπους και μάλιστα χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Το μεσημέρι 8 μεγάλα νοσοκομεί της Αττικής είχαν κοκκινίσει στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΑΒ με ελάχιστη διαθεσιμότητα σε κλίνες.

Η πανδημία «καταπίνει» τα νοσοκομεία της Αττικής… Όσες κλίνες και να δίνονται σε ΜΕΘ και απλές κλινικές Covid εξανεμίζονται σε χρόνο ρεκόρ. Το σύστημα υγείας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, φτάνει στο σημείο μηδέν.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία «καλπάζουν». 307 την Κυριακή, 426 την Δευτέρα και χθες, Τρίτη, 394.  Στην Αττική που δέχεται τους μεγαλύτερους κραδασμούς από την πανδημία, 1.528 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορωνοϊού και 431 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να ξεπερνά πλέον το 93%.

Η μεγάλη μάχη για ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας, στο Σωτηρία, κάθε κρεβάτι που αδειάζει καταλαμβάνεται σε δύο ώρες.

Το μεσημέρι 8 μεγάλα νοσοκομεία στην Αττική είχαν «κοκκινήσει» στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΚΑΒ. Τα μόνα κενά κρεβάτια στο λεκανοπέδιο ήταν: 1 στο Γεννηματάς, 7 στο Ιπποκράτειο, 6 στη Σωτηρία, 1 στον Ερυθρό και 6 στον Αττικόν.

Σε αναδιάταξη των δυνάμεων των νοσοκομείων στην Αττική προχωρά το Υπουργείο Υγείας, μετατρέποντας το Σισμανόγλειο σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας για covid περιστατικά. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζονται 301 νέες κλίνες. Παράλληλα, το ΝΙΜΤΣ μαζί με το Ερρίκος Ντυνάν, με 429 κλίνες στο σύνολο, θα σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non covid περιστατικών.

Ισχυρές πιέσεις πλέον δέχεται το σύστημα υγεία και στην Πάτρα, στα δύο νοσοκομεία της οποίας νοσηλεύονται 130 ασθενείς με κορωνοϊό. Το μεσημέρι οι κενές κλίνες εντατικής θεραπείας ήταν μόλις 2.

Στην νοσοκομεία της Κρήτης οι ασθενείς με κορωνοίό ξεπέρασαν τους 100. Οι 84 από αυτούς είναι σε κλινικές και 16 διασωληνωμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/03/2021