Πολιτική

Υπόθεση Κουφοντίνα: Αίτημα αναβολής έκτισης ποινής κατέθεσε η υπεράσπιση

03.03.2021 | 21:21 Eνσωμάτωση

Στα ύψη παραμένει το θερμόμετρο για την υπόθεση Κουφοντίνα, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούονται στον απόηχο των δηλώσεων Δρίτσα και των αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν.

Με αιτιολογία την κατάσταση της υγείας του, οι δικηγόροι του καταδικασμένου τρομοκράτη της «17Ν» κατέθεσαν στην εισαγγελία πρωτοδικών Λαμίας αίτημα αναβολής έκτισης της ποινής του πολυϊσοβήτη για έναν τουλάχιστον μήνα.

Την εκπροσώπηση του Δημήτρη Κουφοντίνα ανέλαβε μαζί με την Ιωάννα Κούρτοβικ και ο γνωστός ποινικολόγος Θέμης Σοφός, οι οποίοι μετά από 55 ημέρες απεργίας πείνας επιχειρούν τώρα τη νομική διαφυγή από το αδιέξοδο, προσβάλλοντας την απόφαση της μεταγωγής του Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Πρόκληση για τα θύματα

Η δικηγόρος του αρχιτρομοκράτη επιμένει ότι Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος και χαρακτηρίζει υβριστές τους συγγενείς των θυμάτων όταν αναφέρονται σε αυτόν ως δολοφόνο.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, μετά τη δήλωσή του ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε κανέναν, επιχείρησε για δεύτερη ημέρα να μετριάσει τον σάλο που προκλήθηκε.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/03/2021