Ελλάδα

Έρευνα στο σπίτι, το Ι.Χ. και τη μηχανή του Δημήτρη Λιγνάδη διέταξε η ανακρίτρια

03.03.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Στην υπόθεση Λιγνάδη, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο του προφυλακισμένου σκηνοθέτη κατέσχεσαν οι αστυνομικοί, προκειμένου να ερευνηθούν. Ο Αλέξης Κούγιας, που επισκέφθηκε τον πελάτη του στις φυλακές της Τρίπολης ζήτησε την αναβολή των ερευνών και επέμεινε στην κριτική του κατά των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Οι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από την εντολή της 19ης ανακρίτριας για τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και στη μηχανή του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Κλιμάκιο αστυνομικών έφτασε λίγο μετά τις 4 πέρασε στο διαμέρισμα του ηθοποιού και σκηνοθέτη προκειμένου να διενεργήσει την έρευνα και να κατασχέσει το κινητό και των υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Για το γεγονός ενημερώθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια ο οποίος τον επισκέφθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

O κ.Κούγιας ζήτησε την αναβολή των ερευνών, ενώ, αιτήθηκε και την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του ηθοποιού-σκηνοθέτη για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τους παθόντες και αυτοψία στο ξενοδοχείο που φέρεται να βίασε τον 17χρόνο το 2015 στην Επίδαυρο.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κούγιας πέρασε το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσεις τρεις αναφορές κατά των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι αναφορές δεν κατατέθηκαν επίσημα λόγω κορωνοϊού καθώς η γραμματεία ενημέρωσε τον δικηγόρο του δημήτρη Λιγνάδη ότι θα πρέπει να τις αποστείλει μέσω ταχυδρομείου ή κούριερ.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων.

«Οι δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά τις αντιδράσεις, δε κάνει βήμα πίσω και φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις νομικές ενέργειες σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων.

Στα «χέρια» της ΕΛΑΣ ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό του Λιγνάδη  

Στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, στον Άγιο Παύλο στο Μεταξουργείο, στις τέσσερις και μισή και κατόπιν εντολής των ανακριτικών αρχών μία ομάδα από αστυνομικούς που προέρχονταν από διαφορετικές υπηρεσίες μπήκαν στο σπίτι του παρουσία εισαγγελικού λειτουργού προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κάποια ηλεκτρονική συσκευή όπως τάμπλετ, ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό που μπορεί μέσα σε αυτή να υπάρχει κάποιο αρχείο το οποίο πρέπει να ερευνηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες θέλησαν ακόμα να δουν αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφουν οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους να δουν δηλαδή αν ευσταθούν μαρτυρικές καταθέσεις.

Θυμίζουμε πως όπως είχε αποκαλύψει το MEGA στις 16 Φεβρουαρίου ήταν η τελευταία εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη στο σπίτι. Σύμφωνα με τους κατοίκους,  ήρθε εν μέσω σφοδρού χιονιά μαζί με τη μηχανή και ένα ακόμα άτομο και ανέβηκε στο σπίτι του και έφυγε κρατώντας μία τσάντα με προσωπικά του αντικείμενα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/03/2021