Οικονομία

Ο κίνδυνος «εμφράγματος» στην οικονομία & η επόμενη μέρα της πανδημίας

03.03.2021 | 01:23

Βαρύ πλήγμα έχει φέρει ο κορωνοϊός στις επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες, όπως αυτές της εστίασης, παραμένουν κλειστές για πολλούς μήνες.

Μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ και τον Νίκο Φιλιππίδη, ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, σημείωσε ότι η κατάσταση στον επιχειρηματικό κλάδο είναι πλέον εφιαλτική.

Εφιαλτική η κατάσταση

«Η πραγματικότητα είναι πάρα πολλή δύσκολη», τόνισε ο κ. Καββαθάς και ανάφερε πως το 43% των επιχειρήσεων εστίασης έχουν πλέον μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, σημειώνοντας ότι πίσω από κάθε επιχείρηση που «αιμορραγεί» οικονομικά υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες.

Πρωτόγνωρη είναι η κατάσταση και στον τουριστικό κλάδο, με τον Γιάννη Ρέτσο, πρόεδρο ΣΕΤΕ, να επισημαίνει ότι η πανδημία χτύπησε βαριά και την τουριστική βιομηχανία.

«Πρέπει να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση», τόνισε ο κ. Ρέτσος, λέγοντας ότι εχθρός μας είναι ο κορωνοϊός.

«Θαυμασμό» για την ψυχραιμία που επιδεικνύει ο επιχειρηματικός κόσμος εξέφρασε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα».

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι είμαστε κοντά στο τέλος του τούνελ της πανδημίας και «τον Μάιο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά», και τόνισε ότι κανένας δε θα πρέπει ν κληθεί να πληρώσει άμεσα τα χρέη που του δημιούργησε η πανδημία, αλλά αυτό να γίνει σταδιακά μαζί την επάνοδο της οικονομίας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Στάθακης, πρώην υπουργός, σημείωσε ότι η Ευρώπη απέτυχε στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα, κάτι που αναμένεται να καθυστερήσει την έξοδο από την πανδημία, ενώ έκανε λόγω και για ελλιπή μέτρα από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το πρόβλημα, εκ του αποτελέσματος, είναι ότι η Ελλάδα υπέστη πολύ μεγάλη ύφεση και αυτό σημαίνει ότι κάποια πράγματα δεν τα κάναμε σωστά», σημείωσε ο κ. Στάθακης και ζήτησε πιο θαρραλέα οικονομικά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 03/03/2021

Οικονομία