Αθλητικά

Ρωσία: Ο δυσκολότερος μαραθώνιος του κόσμου στο «μπλε μάτι της Σιβηρίας»

02.03.2021 | 22:27 Eνσωμάτωση

Στην καρδιά του χειμώνα έγινε ο δεύτερος αγώνας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Βόλεϊ στο χιόνι, ενώ στη λίμνη Βαϊκάλη, ο πρώην ποδοσφαιριστής Αλεξέι Σμέρτιν, κέρδισε τον πιο δύσκολο μαραθώνιο του κόσμου.

Δεκάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε έναν ιδιότυπο αγώνα δρόμου. Διασχίζουν την παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη στη νότια Σιβηρία στη Ρωσία. Αντιμέτωποι συνήθως με τις χαμηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν τους -15°C, τον δυνατό αέρα και τις αντοχές τους. Εφέτος ο καιρός ήταν πολύ καλός.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να διασχίσουν τα 42 χιλιόμετρα του Μαραθώνιου στην πιο βαθιά και πιο παλιά λίμνη του κόσμου, γνωστή και σαν «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας».

Νικητής εφέτος ήταν ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ρωσίας Στο ποδοσφαίρο Αλεξέι Σμέρτιν που κάλυψε την απόσταση σε 3 ώρες 29 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα.

Η Λιθουανία στις γυναίκες και η Ουκρανία στους άνδρες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στον 2ο αγώνα του παγκοσμίου Κυπέλλου Σνόου Βόλεϊ.

Ισοθερμικά, σκούφοι, γάντια και παπούτσια με τάπες τα απαραίτητα αξεσουάρ για τις 32 ομάδες, που βρέθηκαν στο Βαγκράιν της Αυστρίας.
Οι Λιθουανές κέρδισαν 2-0 σετ την ομάδα της Τσεχίας και οι Ουκρανοί με το ίδιο σκορ την ομάδα της Ρωσίας.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 02/03/2021