Ελλάδα

Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο «Σωτηρία»: Το ΕΣΥ πιέζεται, να κάνουμε όλοι μια μεγάλη τελευταία προσπάθεια

02.03.2021 | 21:14 Eνσωμάτωση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το νοσοκομείο Σωτηρία και τόνισε ότι πρέπει να κάνουμε την τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να αφήσουμε πίσω και αυτή την έξαρση της πανδημίας η οποία - είπε - οφείλεται στη μεταδοτικότητα των μεταλλαγμένων στελεχών. Αύριο η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το σχεδίο της για την ενίσχυση του συστήματος υγείας ενώ σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε προσλήψεις και καθιέρωση εισαγωγικού μισθού για τους γιατρούς ύψους 2000 ευρω.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων και η ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου και λίγες ώρες αργότερα επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία όπου δεν υπάρχει κρεβάτι κόβιντ ούτε για δείγμα.

«Κάθε μέρα ανοίγουμε και καινούρια επιπλέον κρεβάτια. Πρέπει να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια να αφήσουμε και αυτή την έξαρση πίσω μας».

«Έτσι είναι.. Εμείς εδώ από τις 26 Οκτωβρίου που αρχίσαμε να λειτουργούμε έχουμε νοσηλεύσει 220 ασθενείς».

Το σύστημα υγείας αντέχει παρά την πίεση, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι υπάρχουν και περιστατικά νέων χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Γι’αυτό συνέστησε μέγιστη προσοχή από όλους μέχρι να εμβολιαστούν δηλώνοντας πως από τον Απρίλιο θα αυξηθεί η διαθεσιμότητα των εμβολίων και θα προχωράμε πιο γρήγορα

«Ξέρετε με τους εμβολιασμούς δεν έχουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Δηλαδή το πρόβλημά μας είναι το ανάποδο, ο κόσμος θέλει να εμβολιαστεί, είναι μια μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης αυξάνεται το ποσοστό των συμπολιτών μας που θέλουν να εμβολιαστούν».

Τους τρεις άξονες και τα πέντε σημεία του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας σε διαδικτυακή εκδήλωση, κάνοντας λόγο για επανάσταση στο χώρο της υγείας.

Τολμάμε να προτείνουμε μια μικρή επανάσταση στον χώρο της Υγείας.
Ένα ΝΕΟ ΕΣΥ :
Που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ΟΛΩΝ των πολιτών – ΙΣΟΤΙΜΑ.
Που να ενισχύει τα νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες δομές
Που να δίνει έμφαση στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ των υπηρεσιών υγείας»

* Άμεση πρόσληψη 5.500 υγειονομικών
* Μονιμοποίηση όσων έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή
* Εισαγωγικός μισθός γιατρού στα 2.000 ευρώ
* Ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Το πρόγραμμα του συριζα για το νέο εσυ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

– Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών
– Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου των υγειονομικών που έδωσαν τη μάχη της πρώτης γραμμής.
-Αναδιαμόρφωση του μισθολογίου ώστε ο εισαγωγικός μισθός για τον πρωτοδιόριστο γιατρό να είναι τα 2.000€.
-Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο Καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποτελεί κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/03/2021