Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη – Στα ύψη το ιικό φορτίο

02.03.2021 | 16:53

Το ιικό φορτίο στην Αττική δεν μειώνεται. Τα νοσοκομεία δεινοπαθούν. Η κυβέρνηση μπροστά στα νέα δεδομένα βάζει μπρος νέα στρατηγική.

Μέτρα όπως εκείνα του περσινού Μαρτίου αποκλείονται και η κυβέρνηση αναζητά τρόπο για να σταδιακό άνοιγμα από τις 16 Μαρτίου και να μην παρατείνει άλλο το lockdown.

Ορίστηκε ομάδα ειδικών η οποία επεξεργάζεται και θα προτείνει «έξυπνες» λύσεις έτσι ώστε να καταστεί εφικτό να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μπορέσει να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων στις 16 Μαρτίου. Στόχος να μην παραταθεί το lockdown μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Στο τραπέζι μπήκε ο μεγάλος πονοκέφαλος που είναι οι μεταλλάξεις με την αυξημένη μετραδοτικότητα και την Τρίτη θα συγκληθεί και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας θα παρουσίασει τον οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση

Συνωστισμός σαν να μην υπάρχει κορωνοίος. Η πόρτα ανοίγει, το τρόλει είναι γεμάτο. Μετράμε 5 ανθρώπους να σπεύδουν στην μεσαία πόρτα.
Πριν να κλείσει η πόρτα μπάινουν άλλοι 2 στο ήδη γεμάτο τρόλει με όρθιους ακόμα και στην πόρτα

Και όμως αυτή η γραμμή δεν είχε πολύ κόσμο. Δείτε και αυτό. Σε μία στάση μόνο περιμένουν να επιβιβαστούν 10 άτομα . Κατεβαίνουν μόλις οι μισοί 5. Αυτό γίνεται σε κάθε στάση. Και τα μέσα μαζικής μεταφοράς γεμίζουν ασφυκτικά.

Και η εικόνα επαναλαμβάνεται και πάλι στο επόμενο όχημα. Και στο μεθεπόμενο. Οι επιβάτες συνωστίζονται και περιμένουν να στριμωχτούν στο ήδη γεμάτο όχημα.

Γεμάτοι οι συρμοί και στο μετρό, οι πολίτες που δεν έχουν άλλο τρόπο για να μετακινηθούν με άλλο τρόπο είναι καταδικασμένοι να ρισκάρουν την επαφή με κάποιον ασυμπτωματικό συνεπιβάτη.

Με αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί επισημαίνουν πως χρειάζονται και ασυτσηρότερα μέτρα και πιθανότατα παράταση του λοκνταούν και μετά τις 15 Μαρτίου.

Από την άλλη η Ματίνα Παγώνη υποστηρίζει σε διαφορετική γραμμή ότι μπορεί να επανεκινήσει η οικονομία
Παγωνη αντοι για τα παγκακαι να είναι σε ενμα καφε με μασκες και αποστασεις.

Διχογνωμία υπάρχει και για το SMS στο 13032 με επιστήμονες να υποστηρίζουν το μέτρο του sms για αγορές ακια άλλους να λέεν πως θ απροκαλέσει περισσότερο συνωστισμό.

Ποιες αλλαγές εξετάζει η κυβέρνηση – Έρχονται νέα μέτρα

Με πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη η πιθανότητα ενός lockdown τύπου Μαρτίου έχει φύγει από το τραπέζι σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Σήμερα, στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και πρέπει να “δούμε με ευαισθησία το τι θα κάνουμε”.

Σε δύο περιόδους χωρίζονται τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση. Τα πρώτα αφορούν τις επόμενες 15 ημέρες και τα δεύτερα είναι πιο μακροπρόθεσμα. και πιο διαρκούς χαρακτήρα.

Επί του παρόντος εξετάζεται η αναμόρφωση των κωδικών «4» και «6». Μπορεί να έχουμε νέο αριθμό για την σωματική άσκηση αφού τεχνικά το σύστημα διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να μπει «κόφτης».

Όσον αφορά το «4» έχει παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιείται το ίδιο συχνά με το «6», ωστόσο  μπορεί να ελεγχθεί πιο δύσκολα.

Σε κάθε περίπτωση, εξετάζεται λοιπόν να γίνει αλλαγή των ωραρίων κυκλοφορίας αλλά και ένας τρόπος αλλαγής της χρήσης των κωδικών «4» και «6», ώστε να περιοριστεί η χρήση τους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/03/2021

Ελλάδα