Ελλάδα

Υπόθεση Κουφοντίνα: Να σταματήσει την απεργία πείνας ζητά η Ανθούσα Μάτη, συγγενής θύματος του «Λουκά» της «17Ν»

01.03.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Ένας σκληρός πολιτικός και δικαστικός πόλεμος μαίνεται τις τελευταίες μέρες με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Να σταματήσει την απεργία πείνας»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, η αδελφή του αδικοχαμένου Χρήστου Μάτη, ενός εκ των 11 θυμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, αστυνομικού που έπεσε νεκρός από το πιστόλι του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», Ανθούσα Μάτη, ζήτησε τη λήξη της απεργίας πείνας από τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Να κάτσει εκεί που είναι, σε αυτήν τη φυλακή, και να σταματήσει την απεργία πείνας», είπε η κ. Μάτη και επισήμανε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα πρέπει να εκτίσει την ποινή του όπως οι υπόλοιποι καταδικασμένοι εγκληματίες.

«Αν θέλει να πάει στα δικαστήρια, όχι να απειλεί».

Η αδερφή του αδικοχαμένου Χρήστου Μάτη, τόνισε ότι καταδικασμένος αρχιεκτελεστής της «17Ν» μπορεί να σώσει τη ζωή του, όπως λέει ότι επιθυμεί, σταματώντας την απεργία πείνας.

«Εμένα ο αδερφός μου δε γυρίζει πίσω. Εκείνος έχει την ευχέρεια να σταματήσει την απεργία πείνας και να ζήσει».

Η Ανθούσα Μάτη είπε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας «δεν έχει αναλάβει καμία ευθύνη για αυτά που έχει κάνει» και ζητά τη λήξη της απεργίας πείνας «και να ζήσει όπως ζουν οι άλλοι φυλακισμένοι».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021