Ελλάδα

Παράταση του lockdown προανήγγειλε ο πρωθυπουργός – Ποιο είναι το σχέδιο για την μετά lockdown εποχή

01.03.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Παράταση του lockdown τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα δηλαδή μέχρι και την καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης το πρωί. Στόχος όμως της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι μετά τα μέσα του μήνα το εμπόριο να ανοίξει με την λειτουργία μάλιστα ενός νέου 5ψήφιου αριθμού που μπαίνει στην καθημερινότητά μας, το 13032.

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης»

Eπιπλέον παράταση του lockdown προανήγγειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός. Λοιμωξιολόγοι είχαν τονίσει εξάλλου από την προηγούμενη εβδομάδα την αναγκαιότητα διατήρησης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου.

Η Αττική συνεχίζει να εμπνέει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς καθώς πλέον βρίσκεται σε μια βαθεια κοκκινη περίοδο

Το βάρος πλέον δίνεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 16 Μαρτίου

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό οι πολίτες θα μπορούν να στείλουν ΕΝΑ μήνυμα την ημέρα στο νέο πενταψήφιο 13032 με τη λέξη μετακίνηση και το ονοματεπώνυμο ώστε να επισκεφθούν εμπορικά καταστήματα αλλά για περιορισμένη ώρα, ενδεχομένως για τρεις ώρες. Αν επιχειρήσουν να στείλουν και δεύτερο την ίδια μέρα τότε θα λάβουν μήνυμα ότι αυτό απαγορεύεται.

Κόπωση αλλά και ελπίδα

Η κόπωση από την παρατεταμένη καραντίνα είναι δεδομένη όμως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πολύ σύντομα η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Η διπλή μάσκα φαίνεται πως έχει υιοθετηθεί από πολλούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου σε πολλές περιπτώσεις ο συνωστισμός συνεχίζεται…

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ.

Μέσα στην κατάσταση κατάρρευσης, η κυβέρνηση επιμένει να μην επιτάσσει ιδιωτικές κλινικές.

Η Κυβέρνηση πρέπει να επιτάξει κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, όπως εδώ και καιρό έχω ζητήσει.

Η κυβέρνηση έχει κηρύξει lockdown στα χειρουργεία, στις θεραπείες και στα δημόσια νοσοκομεία

Οι τελικές αποφάσεις για τη νέα παράταση του lockdown αναμένονται την Παρασκευή ανάλογα και με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Νέα στρατηγική της κυβέρνησης για μετά την καραντίνα στα μέσα Μαρτίου

Νέα στρατηγική χαράσει η κυβέρνηση για την μετά lockdown εποχή, η οποία προσδιορίζεται  – σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, για την επόμενη της Καθαράς Δευτέρας, δηλαδή την 16η Μαρτίου.

Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει ένα σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας, ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε ως την επαναλειτουργία της εστίασης.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν χωρίς click away με τους υπάρχοντες όμως περιορισμούς σχετικά με τα τετραγωνικά. Επανεξετάζεται ωστόσο το ωράριο, η διπλή μάσκα κ.λ.π

Αναφορικά στα σχολεία, προτάσσεται η τρίτη Λυκείου, που θα είναι το πρώτο που θα ανοίξει ένεκα πανελλαδικών εξετάσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021