Ελλάδα

Κορωνοϊός: Καλυμμένες οι ΜΕΘ Covid-19 στο Αττικόν – Πρέπει να αξιοποιηθούν οι εφεδρείες λένε οι γιατροί

01.03.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο σημείο μηδέν, με πολλούς νοσοκομειακούς γιατρούς και νοσηλευτές να παλεύουν στην πρώτη γραμμή.

Το νοσοκομείο Αττικόν, που βρίσκεται σε εφημερία από τις 08:00 το πρωί σήμερα μέχρι τις 08:00 το πρωί αύριο, ξεκίνησε την εφημερία με 33 στις 33 κλίνες στην εντατική Covid-19 καλυμμένες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, σημείωσε ότι γίνεται μάχη για ένα κενό κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα δύο κρεβάτια που ελευθερώθηκαν το πρωί από ασθενείς που αποσωληνώθηκαν, αναμένεται να γεμίσουν τις επόμενες ώρες, ενώ το ένα έχει ήδη καλυφθεί από ασθενή που θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ώρα με την ώρα αλλάζουν τα δεδομένα», επισήμανε ο κ. Ρίζος, τονίζοντας ότι το Αττικόν έχει γενική εφημερία, γεγονός που σημαίνει ότι υποδέχεται και περιστατικά εκτός Covid-19.

Ζήτημα είναι πως θα νοσηλευθούν οι υπόλοιποι ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ, από την στιγμή που, σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, υπάρχουν μόνο 4 κενές κλίνες ΜΕΘ για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά.

Επιπλέον, υπάρχει μεγάλο θέμα με τα «ράντζα» που υπάρχουν στους διαδρόμους του νοσοκομείου, αφού οι ασθενείς που τοποθετούνται σε αυτά νοσηλεύονται «σε απαράδεκτες συνθήκες και επικίνδυνες», ενώ οι συγκεκριμένες συνθήκες δημιουργούν και εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

«Να αξιοποιηθούν οι εφεδρείες»

Ο κ. Ρίζος ζήτησε την αξιοποίηση των εφεδρειών του ιδιωτικού τομέα αλλά και του στρατού, προκειμένου να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν κάπως τα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να υπάρχουν εφεδρείες και να μην αξιοποιούνται», κατέληξε ο κ. Ρίζος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021