Ελλάδα

Το πρώτο βράδυ στις φυλακές της Τρίπολης πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

27.02.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου πέρασε την πόρτα των φυλακών.

Όπως επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Λιγνάδης υπεβλήθη σε rapid test για κορωνοϊό.

Σε ειδικό θάλαμο θα περάσει 7 μέρες καραντίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα προαυλίζεται μόνος του. Μετά το τέλος της επταήμερης καραντίνας, και αφού υποβληθεί ξανά σε τεστ θα μένει σε μια από τις πέντε πτέρυγες των φυλακών. Στις φύλακες της Τρίπολης κρατούνται 110 άνθρωποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιγνάδης θα είναι σε μια από τις πτέρυγες μαζί με 20 έως 25 άτομα ακόμη.

Για τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου.

Μία εβδομάδα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης, κρατούμενος μετά την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Οι επόμενες κινήσεις

Όπως έχει προαναγγείλει και ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας, θα προσφύγει άμεσα κατά της διάταξης της ανακρίτριας που κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά του είναι μάλλον ελάχιστες, καθώς πρόκειται για την ίδια ανακρίτρια που έκρινε και την προφυλάκισή του.

Αν απορριφθεί το αίτημά του θα πάει στο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει επ’ αυτού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/02/2021