Καιρός

Χαλάει ο καιρός – Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

27.02.2021 | 14:01 Eνσωμάτωση

Το παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας έρχεται σιγά σιγά στο τέλος του. Το σκηνικό θα αλλάξει σταδιακά τις επόμενες μέρες, με βροχές να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους, ενώ η θερμοκρασία θα πλησιάσει σιγά σιγά πιο χειμωνιάτικες τιμές.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή στα νησιά μας δεν περιμένουμε κάποια σημαντική αλλαγή, θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα βόρεια παράλια της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται παροδική συννεφιά, η οποία τις πρώτες πρωινές θα δώσει ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που θα σταματήσουν το πρωί και στην κεντρική Μακεδονία, οι οποίες θα σταματήσουν το μεσημέρι. Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην κεντρική Στερεά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα και τέλος στο νότιο Ιόνιο. Οι βροχές που περιμένουμε την Κυριακή δεν θα είναι σε καμία περίπτωση έντονες. Αναφέρομαι σε βροχές μέχρι μέτριας έντασης, οι οποίες κατά διαστήματα θα σημειώνονται στις συγκεκριμένες περιοχές και με ανοίγματα με ήλιο ενδιάμεσα. Μάλιστα θα είναι και σύντομες, καθώς μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά όπου και πιθανό να συνεχιστεί ένα ψιλόβροχο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα δυτικά και νότια με 20 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπη χώρα περιμένουμε πτώση με τις μέγιστες στους 12-16 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι σε βορειοανατολικές διευθύνσεις , στο Ιόνιο 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία από 8-15 με βοριάδες 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με παροδική συννεφιά και μικρή πιθανότητα να βρέξει νωρίς το πρωί μέσα στην πόλη. Στη Χαλκιδική όμως περιμένουμε βροχοπτώσεις μέχρι και το μεσημέρι. Ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει και μέσα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή. Η θερμοκρασία από 6-13, με βοριάδες 4-6 μποφόρ, το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, τη Δευτέρα ο Μάρτιος μας κάνει ποδαρικό με λίγο διαφορετικό σκηνικό του καιρού. Τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, ωστόσο περιμένουμε τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά., Προς το βράδυ θα βρέξει τοπικά σε πεδινές περιοχές στα βόρεια και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα βόρεια ορεινά, σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, πλησιάζοντας τους 14 στα κεντρικά και βόρεια και 15-16 στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ενισχυμένοι μέχρι 7-8 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τρίτη όπως βλέπεται και στο χάρτη με τους γαλάζιους χρωματισμούς, τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά, οι βροχές φαίνεται να περιορίζονται σταδιακά στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Το βόρειο ρεύμα με ένταση μέχρι 7-8 μποφόρ θα ρίξει λίγο ακόμα τη θερμοκρασία και θα την κρατήσει κοντά στους 12-15 βαθμούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/02/2021