Υγεία

Κορωνοϊός: Η πίεση στα νοσοκομεία παρέτεινε το lockdown στην Αττική

27.02.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να προβληματίζουν τους ειδικούς καθώς είναι κοινή η διαπίστωση πως παρά το σκληρό Lockdown που έχει επιβληθεί σε πολλές περιοχές της χώρας η πίεση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν έχει αλλάξει.

Έιδικότερα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αττική, καθώς παρά το σκληρό lockdown, το λεκανοπέδιο καταγράφει καθημερινά σχεδόν τα μισά κρούσματα.

Η πανδημία έχει «γονατίσει» το κέντρο, ενώ ανησυχητική αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρουσιάζει ο Πειραιάς. Την ίδια στιγμή, σταθερά στο κόκκινο παραμένουν τα δυτικά προάστια.

Η πίεση του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της χώρας, εντείνεται με την πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην Αττική φτάνει πλέον το 91% και τους νοσηλευόμενους να αγγίζουν τους 1.900.

Παράταση του lockdown στην Αττική για μία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, εντάσσοντας παράλληλα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου καταρχήν για 10 ημέρες την Λευκάδα, τη Θεσπρωτία, τη Σύρο, τη Σάμο, το Ηράκλειο και την Κορινθία, καθώς και τους δήμους Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών και Αμφιλοχίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, πλέον το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν φαίνεται να μπορεί να επιτευχθεί πριν από τα μέσα Μαρτίου, παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει ανάσα στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχουν οι επιστήμονες, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν την εισήγησή τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η καλοκαιρία γέμισε τους δρόμους
Με σύμμαχο τον καλό καιρό και την ζέστη, Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς ξεχύθηκαν στους δρόμους για να χαρούν το Σάββατό τους.

Υπενθυμίζεται ότι το αυστηρό lockdown πήρε παράταση και στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελίου στην Θεσσαλονίκη μέχρι τις 8 Μαρτίου, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που καταγράφηκαν.

Σε διάφορα σημεία του δήμου, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούσαν rapid test.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/02/2021