Ελλάδα

Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Υγεία και την Παιδεία

23.02.2021 | 13:27 Eνσωμάτωση

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα προς το υπουργείο υγείας οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, τις ελλείψεις που υπάρχουν ζητώντας να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και περισσότερες προσλήψεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα στις ανάγκες.

Το 20 ημερών βρέφος που βρίσκεται διασωληνωμένο στο «Παίδων» παραμένει στην εντατική και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά. Το επόμενο 24ωρο είναι κρίσιμο.

Πορεία για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ

Παράλληλα, πορεία αλληλεγγύης στους 31 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στην πρυτανεία του Αριστοτελείου πραγματοποιούν αυτήν την ώρα προς τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης φοιτητές. Στο δρόμο βρίσκονται πάνω από 2000 διαμαρτυρόμενοι.

Και οι 31 φοιτητές παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελέα στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από όπου αναμένεται να πάρουν αναβολή για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Στην Αθήνα φοιτητές κάνουν συγκέντρωση αυτήν την ώρα στα Προπύλαια, για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά βίαια επεισόδια στο ΑΠΘ και το νόμο που ισχύει πλέον για τα πανεπιστήμια. Ζητούν την απόσυρση της αστυνομίας από τα πανεπιστήμια και τη μη διαγραφή των φοιτητών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/02/2021