Κόσμος

Από τις 8 Μαρτίου η άρση των μέτρων στη Βρετανία

23.02.2021 | 13:48 Eνσωμάτωση

Με άνοιγμα όλων των σχολείων στις 8 Μαρτίου θα ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία.

Το σχέδιο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προβλέπει απελευθέρωση των ομαδικών αθλημάτων στις 29 Μαρτίου και άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων, γυμναστηρίων και εξωτερικών χώρων των εστιατορίων στις 12 Απριλίου.

Σινεμά, ξενοδοχεία και θέατρα αναμένεται να ανοίξουν στις 17 Μαΐου. Στις 21 Ιουνίου θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί σχετικά με τις κοινωνικές επαφές.

«Αυτό το σχέδιο πρέπει να είναι προσεκτικό αλλά και μη αναστρέψιμο. Πιστεύω πως είναι μονόδρομος προς την ελευθερία και αυτό το ταξίδι έγινε εφικτό χάρη στο ρυθμό του εμβολιαστικού προγράμματος» ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι το ιικό φορτίο στη Βρετανία εξακολουθεί να είναι μεγάλο και συστήνουν προσεκτική άρση των περιορισμών.

Γερμανία

Μετά από δύο μήνες lockdown παιδικοί σταθμοί και δημοτικά σχολεία άνοιξαν στα περισσότερα κρατίδια της Γερμανίας αν και οι συνθήκες απέχουν πολύ από τις κανονικές.

Σε κάποιες περιοχές τα παιδιά κάνουν μάθημα στο σχολείο τη μια μέρα και την άλλη μέσω internet από το σπίτι. Σε άλλες οι τάξεις έχουν χωριστεί σε μικρότερες ομάδες που απαγορεύεται να έχουν επαφές μεταξύ τους.

Λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η εξάπλωση των μεταλλάξεων, οι αρχές επισπεύδουν τον εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών.

ΗΠΑ

Με φόντο πεντακόσια αναμμένα κεριά στα σκαλιά του Λευκού Οίκου και τήρηση ενός λεπτού σιγής ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και οι σύζυγοί τους τίμησαν τη μνήμη του μισού εκατομμυρίου Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό.

Οι αμερικανικές σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/02/2021