Υγεία

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση διασωληνωμένων και εισαγωγών

23.02.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να ξεκινήσει να εξετάζει λεπτομερώς τα επιστημονικά δεδομένα τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για να αποφανθούν σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής. Χθες ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε σημαντικά αποδεικνύοντας τη συνεχόμενη πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, ενώ μόνο στην Αττική έγιναν 152 εισαγωγές.

Ανησυχητική αύξηση στους 346, κατέγραψε την Δευτέρα ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό, που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Χθες, εξάλλου, έγιναν 299 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται περισσότεροι από 2.500 ασθενείς. Πάνω από 1.300 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, όπου οι εισαγωγές συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό, οδηγώντας πιθανότητα σε παράταση του lockdown.

Ο μαζικός εμβολιασμός εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως σημαντικό ανάχωμα έναντι του κορωνοϊού. Ήδη, έχουν διενεργηθεί 730.410 εμβολιασμοί. Στο σύνολο αυτών έχουν καταγραφεί μόλις 5 περιστατικά σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας.

Στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, πάντως, και σήμερα υπήρξαν ουρές και συνωστισμός.

Οι υγειονομικές αρχές υπολογίζουν ότι στο τέλος Απριλίου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού θα φτάσει στο 20%, επιτρέποντας σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/02/2021