Ελλάδα

Στο έλεος της «Μήδειας» τα Βόρεια Προάστια της Αττικής

16.02.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Μια πολύ δύσκολη νύχτα κι ένα ακόμη πιο δύσκολο πρωινό πέρασαν οι κάτοικοι στα Βόρεια Προάστια. Στην Νέα Ερυθραία δέντρο έπεσε πάνω σε σπίτι, στην Δουκίσης Πλακεντίας δύο πολίτες έμειναν για μία ώρα εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους όταν έπεσε πάνω του κορμός, ενώ σπίτια στη Δροσιά και τον Διόνυσο έμειναν σχεδόν δύο 24ωρα χωρίς ρεύμα.

Εμβρόντητος ο δημοσιογράφος του μεγκα, Μαρίνος Αλειφέρης, αντικρύζει το δέντρο που έχει πέσει ολόκληρο μέσα σε ένα σπίτι. Φωνάζει τους ενοίκους, για να δει αν όλοι είναι καλά.

Το συνεργείο του μεγκα, ψάχνει με αγωνία για αρκετή ώρα. Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται μέσα στο σπίτι και περιγράφει πώς σώθηκε από θαύμα.

Στη λεωφόρο Δουκίσης Πλακεντίας, δυο στρατιωτικοί γλύτωσαν από θαύμα. Ένα δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν.

Απο νωρίς το πρωί η Κηφισίας μετατράπηκε σε παγοδρόμιο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στους οδηγούς

Οι εκατονταδες πτωσεις δέντρων δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στα βόρεια προάστια.

Στους Θρακομακεδόνες, ακόμη και οι κινήσεις των πεζών ήταν ακατόρθωτες.

Ο νορβηγός πρέσβης στην Αθήνα, θυμήθηκε την πατρίδα του και χάρηκε τη χιονισμένη φιλοθέη, επιδεικνύοντας τις ικανότητές του στο σλάλομ.

Στην Αγία Παρασκευή το γέλιο των παιδιών δεν είχε σταματημό. Χιονοπόλεμος, χιονάνθρωποι και παιχνίδια για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Τα βόρεια προάστια υποφέρουν από τις διακοπές ρεύματος που έχουν προκληθεί κυρίως από πτώσεις δέντρων. Πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση από το βράδυ της Δευτέρας.

Στο σκοτάδι και χωρίς θέρμανση εκατοντάδες σπίτια στην Κηφισιά

Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίζεται στην Κηφισιά, το θερμόμετρο δείχνει -2 και οι κάτοικοι θα έχουν ένα ακόμα δύσκολο βράδυ αφού οι περισσότερες περιοχές δεν έχουν ρεύμα, επομένως ούτε θέρμανση.

Στα Βόρεια Προάστια έχουν πέσει περίπου 600 δέντρα, τα περισσότερα εξ αυτών στην Κηφισιά. Κάθε καλώδιο δίνει ρεύμα σε περίπου 300 νοικοκυρία.

Οι δρόμοι είναι όλοι παγωμένοι, τα αυτοκίνητα κινούνται πολύ δύσκολα. Οι μονάδες του δήμου δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα σημεία.

Στον κόμβο του Ωρωπού η κακοκαιρία συνεχίζεται. Μπλόκα της αστυνομίας δεν επιτρέπουν να μπει κάποιος στην Εθνική Οδό.

Οι αλατιέρες μπαίνουν στην βασική οδική αρτηρία της χώρας και καθαρίζουν την άσφαλτο.

Ανά 5-10′ από το σημείο παιρούν μηχανήματα, σε μια προσπάθεια να προλάβουν τον καιρό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/02/2021