Ελλάδα

«Μήδεια»: Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

16.02.2021 | 20:47

Το πέρασμα της Μήδειας από τη χώρα μας αποδεικνύεται φονικό, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Νεκρός ένας 80χρόνος στην Εύβοια από την κακοκαιρία «Μήδεια» που σαρώνει με σφοδρή χιονόπτωση και παγετό όλη την χώρα.

Ο ηλικιωμένος, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, απεβίωσε μέσα στο σπίτι του στο ορεινό χωριό Τρούπι στους πρόποδες του Όρους Καντήλι, κοντά στο Προκόπι.

Ο γιος του 80χρονου που ήταν μαζί με τον πατέρα του, κάλεσε την Πυροσβεστική για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά το χωριό είχε αποκλειστεί από το χιόνι και δεν κατάφερε να τους προσεγγίσει.

Στο σημείο προσπάθησαν να φτάσουν για να τους απεγκλωβίσουν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και του δήμου, χωρίς επιτυχία με αποτέλεσμα ο 80χρονος να καταλήξει.

Ένας 73χρονος έχασε τη ζωή του στο χωριό Μουρτιάς στη Βόρεια Εύβοια. Ο ηλικιωμένος ήταν κατάκοιτος στο σπίτι του και βρίσκονταν με μηχανική υποστήριξη.

Από τη διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας σταμάτησε η παροχή οξυγόνου με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία συνεχίζονται στην Εύβοια, με πολλές περιοχές να βρίσκονται χωρίς ρεύμα για τρίτο 24ωρο και τους τεχνικούς να επιχειρούν προκειμένου να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Κρήτη

Νεκρός κι ένας 56χρονος κτηνοτρόφος που έπαθε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών στο μαντρί του στην Κρήτη.

Ο άτυχος κτηνοτρόφος βρισκόταν στην εργασία του, στη μάντρα του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και όλως αιφνιδίως κατέρρευσε μπροστά στο γιο του. Ο 56χρόνος υπέστη ανακοπή καρδιάς και ερευνάται αν τα αίτια του θανάτου σχετίζονται με τις συνθήκες πολικού ψύχους που επικρατούν στην ορεινή περιοχή.

Η κακοκαιρία σαρώνει το νησί, ενώ μέσα στη νύχτα τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Οδηγία για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, όσο διαρκεί ο χιονιάς, έχει εκδοθεί από την Πολιτική προστασία, ενώ σε όλες τις πληττόμενες περιοχές είναι ανοιχτές θερμαινόμενες αίθουσες για τους αστέγους.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/02/2021

Ελλάδα