Ελλάδα

«Μήδεια»: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος για χιλιάδες νοικοκυριά

16.02.2021 | 20:24

Μία πολύ δύσκολη νύχτα περιμένει χιλιάδες οικογένειες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, καθώς από χθες και μέχρι αυτήν την ώρα ολόκληρες γειτονιές παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι, ενώ πολλά είναι τα σπίτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την ύδρευση.

Δεκάδες περιοχές έχουν βυθιστεί για ώρες στο σκοτάδι. Δημοτικά συνεργεία και εναερίτες της ΔΕΗ δεν προλαβαίνουν από χθες να διορθώνουν βλάβες.

Απελευθερώνουν πυλώνες που έπεσαν πάνω τους ακόμα και ολόκληροι κορμοί δέντρων.

Ακόμα και αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν από δέντρα που δεν άντεξαν το βάρος του χιονιού.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 600 πτώσεις δέντρων και αντιμετωπίστηκαν πάνω από 700 βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης από 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σε 24ωρη βάση.

Διακοπές ρεύματος είχαμε στους περισσότερους δήμους των Βορείων Προαστίων, αλλά και στη Γλυφάδα, το Περιστέρι, το Ίλιον, τον Σκαραμαγκά και τη Σαλαμίνα.

Στην Εύβοια, στόχος είναι μέχρι το βράδυ να έρθει το ρεύμα παντού, καθώς διακοπές υπήρξαν στις Κεχριές, τις Ροβιές, το Μαντούδι, το Προκόπι, σε χωριά από τη Χαλκίδα μέχρι τον Άη Γιάννη τον Ρώσο, αλλά και σε ορεινούς οικισμούς της Ιστιαίας.

Συνολικά, η πυροσβεστική μέχρι το μεσημέρι είχε προχωρήσει σε 680 κοπές δέντρων.

Πολιτική σύγκρουση για τον κρατικό μηχανισμό

Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού προκάλεσε νέα σύγκρουση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα πάντως η πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία έκαναν ό,τι και ο περισσότερος κόσμος, ανέβασαν δηλαδή φωτογραφίες χιονισμένων τοπίων στο Instagram.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μπροστά στην είσοδο του χιονισμένου προεδρικού μεγάρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ντυμένο στα «άσπρα» Μέγαρο Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας τον χιονάνθρωπο που έφτιαξε με τα παιδιά του λίγο πριν φύγει από το σπίτι για το γραφείο.

Εφιαλτική νύχτα στον Διόνυσο

Για δεύτερο 24ωρο κάτοικοι στον Διόνυσο παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Το 80% των σπιτιών δεν έχουν ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα πολλοί να μην έχουν και καθόλου θέρμανση.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, την ώρα που κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να μπορέσουν να επιχειρήσουν κλιμάκια του στρατού και της ΕΜΑΚ.
Σφοδρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Παιανία και το Πικέρμι, με αποτέλεσμα πολύ δρόμοι να μένουν κλειστοί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/02/2021

Ελλάδα