Ελλάδα

Μαγευτικές εικόνες από τη χιονισμένη Αθήνα

16.02.2021 | 20:06 Eνσωμάτωση

Η εικόνα της ημέρας από το κέντρο της Αθήνας μάλλον ειναι το τεράστιο δέντρο που έσπασε το μεσημέρι από το βάρος του χιονιού και έκοψε στα δυο τη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής, την ώρα που κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά . Εκλεισαν και τα δυο ρεύματα και για ώρες οι πυροσβέστες προσπαθούσαν ν απομακρύνουν τον κορμό. Την ίδια ώρα, φωτογράφοι από ξένα δίκτυα αλλά και πολίτες έσπευσαν να φωτογραφίσουν τους Εύζωνες στο παγωμένο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ο Παρθενώνας πανέμορφος στα λευκά! φη Η Μήδεια έντυσε με λευκό πέπλο το ομορφότερο μνημείο στο κόσμο και έκανε την Ακρόπολη ακόμη πιο όμορφη, ακόμη πιο μαγική .

Ολόλευκο το Σύνταγμα και όλο το κέντρο της Αθήνας. Η Βουλή, το Ζάππειο , ο Ναός του Ολυμπίου Διός, το Καλλιμάρμαρο , ο Δρομέας στο Χίλτον.

Η αλλαγή φρουράς στον άγνωστο στρατιώτη γίνεται με στρατιωτικό όχημα. Τις στιγμές απαθανατίζουν φωτογράφοι αλλά και όσοι τολμηροί κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγη ώρα μετα τις 3 το μεσημέρι ένα δέντρο πέφτει στη Βασιλίσσης Σοφίας και η κυκλοφορία διακόπτεται.

Είναι η πιο σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα από το 2004 . Σήμερα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ξύπνησαν σε μια άλλη Αθήνα, αφού τα πάντα καλύφθηκαν από χιόνι, κτήρια δέντρα, αυτοκίνητα, δρόμοι .

Στο Κολωνάκι ο Δήμος ακόμα και με μηχανήματα έργων καθάριζε το χιον από τους δρόμους

Και στο Παγκράτι δέντρα έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Ένας πατέρας με το μωρό του βγήκε, στους χιονισμένους δρόμους για να δείξει, για πρωτη φορά στο παιδί του το σπάνιο θέαμα .

Από τα σπίτια στα μπαλκόνια του Παγκρατίου οι κάτοικοι στέλνουν μήνυμα, σήμερα λόγω της επικινδυνότητας των δρόμων δεν παραγγέλνουμε.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα εντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν αύριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 16/02/2021