Πολιτική

«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια» – Πέτσας στο MEGA

15.02.2021 | 17:30 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας για την διαχείριση της κακοκαίρια που πλήττει βαρύτατα τη χώρα.

Η «Μήδεια» επελαύνει σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Την δική του «αυτοψία» έκανε όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας στη βορειοανατολική Αττική και όπως σημείωσε: «δεν υπήρχαν κλειστοί δρόμοι. Το βασικότερο πρόβλημα είναι η Εθνική Οδός και η ηλεκτροδότηση σε βόρειες γειτονιές σε δήμους όπως ο Διόνυσος, ο Αγ. Στέφανος, η Δροσιά το οποίο είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την πτώση των δέντρων».

«Και οι δήμοι και η περιφέρεια έκαναν καλή δουλειά. Ο παραχωρησιούχος έκανε ότι μπορούσε αλλά φάνηκε ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον όγκο του χιονιού σε τρία σημεία. Στη Μαλακάσα, στο Μαρτίνο και τη Μηλίκη. Γι αυτό αποφασίστηκε το προληπτικό κλείσιμο του δρόμου, ώστε να μην έχουμε εγκλωβισμούς μέσα στην εθνική οδό… Το κομμάτι των δρόμων κοντά στους κόμβους, το βασικό πρόβλημα ήταν ότι είχαμε μποτιλιαρίσματα.», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της εθνικής οδού στη γέφυρα Καλυφτάκη, τόνισε πως: «Η εκτίμηση που έγινε από την τροχαία μαζί με τον παραχωρησιούχο ήταν αυτή. Ήταν προληπτικό το μέτρο. Πολλές νταλίκες και βαραία οχήματα εξακολουθούσαν να ανεβαίνουν την εθνική οδό. Γι αυτό έγινε η ανάσχεση νωρίς, για να μπορούν να κάνουν αναστροφή.»

Ενώ υπογράμμισε ότι σε περιοχές όπως η Δροσιά, ο Διόνυσος, μέχρι και τον Ωρωπό, τις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

«Αυτός είναι ο αρχικός προγραμματισμός ο οποίος επικαιροποιείται συνεχώς. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουνε έντονη χιονόπτωση μετά τις 7-8 το βράδυ. Αν χρειαστεί να πάει πιο αργά τη νύχτα η απαγόρευση θα το κάνουμε, αλλά θα προτιμήσουμε να σταματήσουμε τον κόσμο ασφαλή παρά να είναι εγκλωβισμένος στην εθνική.», ανέφερε σχετικά με το κλείσιμο της Εθνικής οδού από τις 19:00.

Η ζημιά στα νησιά των Σποράδων έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/02/2021