Ελλάδα

Νέα πολυδύναμα εμβολιαστικά κέντρα ρίχτηκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού

15.02.2021 | 17:53 Eνσωμάτωση

Με πρωτοφανή αγωνία και ελπίδα παρά την κακοκαιρία από τις πρώτες πρωινές ώρες ηλικιωμένοι έσπευσαν να δώσουν το παρόν στο νέο πολυδύναμο εμβολίαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Ειδικοί παίρνουν το ιστορικό των πολιτών πριν από τον εμβολιασμό τους για να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρχουν απρόοπτα.

Μετά την καταγραφή των στοιχείων τους οι πολίτες οδηγούνται στην αίθουσα αναμονής και στην συνέχεια ένας – ένας καλούνται για να σηκώσουν το μανίκι.

Ο εμβολιασμός γίνεται από στρατιωτικούς γιατρούς , ενώ η καλή διάθεση των ηλικιωμένων είναι εμφανής από τις ευχές που στέλνουν μέσω κάμερας σε φιλικούς και γνωστούς.

Οι στρατιωτικοί γιατροί με ταμπλέτες ανά χείρας όπως βλέπουμε  καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια του εμβολιασμού για να υ6πάρτχει πλήρες ιστορικό του κάθε εμβολιασμένου πολίτη.

Από σήμερα  στο σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία» εντάσσεται η ηλικιακή ομάδα 75-79 ετών. Ένα παράλληλο, σύστημα εμβολιασμού ενεργοποιείται για τους πολίτες 60-64 ετών, που θα εμβολιαστούν αρχικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Για να μην χαθεί ούτε μία δόση λόγω κακοκαιρίας  ήδη Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμοι έχουν σχέδιο για μεταφορά πολιτών.  Σε περίπτωση, πάντως, που κάποιοι δεν τα καταφέρουν, υπάρχουν έτοιμες λίστες αναπλήρωσης με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και με κατοίκους περιοχών που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο.

Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν το πρώι έξω από το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι καθώς οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βρουν parking. Η λειτουργία μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο γίνεται ομαλά. Ωστόσο η δυσκολία στην ανέρευση χώρου στάθμευσης κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα.

Το πρόβλημα με την στάθμευση θα λυθεί άμεσα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς θα δοθούν 2.000 θέσεις μετά από συμφωνία με εμπορικό κέντρο, ενώ και ο δήμος θα παραχωρήσει το δημοτικό parking που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το εμβολιαστικό κέντρο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/02/2021