Ελλάδα

«Μήδεια»: Σάρωσε τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία

14.02.2021 | 19:50

Μπαμπάς με παιδί κάνουν σκι στην Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Μείον 9 βαθμοί σε Κοζάνη και Καστοριά, ενώ στην Κομοτηνή όπου είχε να χιονίσει 5 χρόνια σήμερα έπαιζαν χιονοπόλεμο.

Η επέλαση της «Μήδειας» ξεκίνησε τα ξημερώματα ντύνοντας στα λευκά τη Θεσσαλονίκη. Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η Θεσσαλονίκη με ζωγραφιά, στις εικόνες από drone.

Ένα μικρό παιδί μαζί με τον πάτερα του κάνει snowboard στην οδό Αριστοτέλους. Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω ο Λευκός Πύργος πιο λευκός, λόγω του χιονιού.

Οι Θεσσαλονικείς, έβαλαν ζεστά ρούχα και έστειλαν τον κωδικό 6 στο 13033 για βόλτα. Το σκηνικό παραμυθένιο, με το χιόνι να φτάνει μια ανάσα από τη θάλασσα.

Ολόλευκο το τοπίο και στην Κοζάνη με το θερμόμετρο να δείχνει -9 βαθμούς Κελσίου.

Οι κάτοικοι προετοιμασμένοι από μέρες προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και οι δρόμοι της πόλης ήταν σχεδόν έρημοι.

Σφοδρή χιονόπτωση και στην Καστοριά με το ύψος τους χιονιού να ξεπερνάει τους 30 πόντους μέσα στην πόλη και τον υδράργυρο να κάνει βουτιά στους -8 τα ξημερώματα της Κυριακής. Το χιόνι έφτασε ως την άκρη της λίμνης.

Ολόλευκο και πανέμορφο το σκηνικό και στη Φλώρινα, ενώ στην Κομοτηνή που είχε 5 χρόνια να χιονίσει παιδιά παίζουνε στο χιόνι.

Η «Μήδεια» έντυσε στα άσπρα και την Καβάλα. Χιόνια σκέπασαν ακόμα και τις βάρκες στη θάλασσα.

Ισχυροί άνεμοι και χιονοθύελλα στην Αλεξανδρούπολη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους -3 βαθμούς.

Στα Γιάννενα η χιονόπτωση άρχισε λίγο μετά τις 8 το πρωί, ενώ πυκνό χιόνι πέφτει από τα μεσάνυχτα στο Μέτσοβο. Μηχανήματα των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα για να μείνει ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο.

Πυκνό χιόνι και παγωνιά έφερε η «Μήδεια» και στη Βέροια.

Ολόλευκη μέρα ξημέρωσε και στη Θεσσαλία. Με χιόνια ξύπνησαν στην Καρδίτσα αλλά και στη Λάρισα. Το ύψος του χιονιού στην πόλη φτάνει τα 5 εκατοστά. Μαγευτικό το τοπίο και στα Τρίκαλα.

Λόγω της χιονόπτωσης είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Τρίκαλων.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/02/2021

Ελλάδα