Υγεία

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τα δύο εμβολιαστικά κέντρα σε Μαρούσι & Θεσσαλονίκη

14.02.2021 | 20:51 Eνσωμάτωση

«Μάχη» με τον χρόνο για τη θωράκιση των πολιτών έναντι του κορωνοϊού, δίνει η Ελλάδα, που ανεβάζει «στροφές» στους εμβολιασμούς.

Αύριο Δευτέρα, στον σχεδιασμό της επιχείρησης «Ελευθερία» εντάσσεται η ηλικιακή ομάδα 75 – 79 ετών. Ένα παράλληλο σύστημα εμβολιασμού ενεργοποιείται για τους πολίτες 60 – 64 ετών, που θα εμβολιαστούν αρχικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Δύο νέα, μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανοίγουν τις πύλες τους για όσους έχουν κλείσει ραντεβού, με δυνατότητα διενέργειας έως 432 εμβολιασμών την ημέρα.

Την ίδια στιγμή, το κύμα της κακοκαιρίας έχει θέσει σε συναγερμό τον κρατικό μηχανισμό για να μην χαθεί ούτε μία δόση.

Ήδη, έχει γίνει ο εφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων και έχει καταρτιστεί πρόγραμμα σε συνεργασία με Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμους για την απρόσκοπτη μετάβαση των πολιτών που είναι στο πρόγραμμα να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι άνθρωποι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τυχόν μετακίνηση ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα με ίδια μέσα.

Σε περίπτωση πάντως που κάποιοι δεν τα καταφέρουν, υπάρχουν έτοιμες λίστες αναπλήρωσης με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και με κατοίκους περιοχών που βρίσκεται το εμβολιαστικό κέντρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 14/02/2021