Ελλάδα

Lockdown με… μποτιλιάρισμα

12.02.2021 | 20:52 Eνσωμάτωση

Σύνταγμα 23 Μαρτίου 2020. Η Αττική για πρώτη φορά σε lockdown. 7 Νοεμβρίου 2020. Η Αττική σε lockdown ξανά. 12 Φεβρουαρίου 2021. Τρίτο σκληρό lockdown. Ίδια μέτρα διαφορετικές εικόνες.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας δεν θυμίζουν πόλη σε καραντίνα.

Βρισκόμαστε στ0ο κέντρο διαχείρησης κυκλοφορίας οχημάτων της περιφέρειας Αττικής. 250 κάμερες καταγράφουν την κίνηση στους δρόμους και την αποτυπώνουν στις οθόνες που βρίσκονται πίσω μου. Η κίνησή έχει αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με την 23η Μαρτίου την ημέρα δηλαδή που εφαρμόστηκε το πρώτο λοκντάουν

«Εδώ έχουμε 44 μόνιτορς, 44 οθόνες που βγάζουν εικόνα από 250 κάμερες σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής. Κάθε μόνιτορ παίζει επτά διαφορετικά καρέ, σε επτά διαφορετικά σημεία».

Χτες πρώτη ημέρα εφαρμογής του τρίτου λοκντάουν είχαμε αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Βασιλίσσης Σοφίας κατά 109%
Στην Ποσειδώνος κατά 93%

Ενώ στη λεωφόρο Κηφισού που διέρχονται περίπου 12.000 αυτοκίνητα ανά μία ώρα είχαμε αύξηση κατά 87.9%

Σίγουρα το πρώτο λοκντάουν ήταν πολύ αυστηρό και δεν κυκλοφορούσε ψυχή στους δρόμους

Στην Βασιλίσσης Σοφίας σε έναν από του πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας που καθημερινά διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα για αυτό και οι άντρες της αστυνομίας έχουν στήσει εδώ ένα μπλόκο προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί των οχημάτων πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις μετακινήσεις.

Στη διασταύρωση των οδών Κηφισιάς και Αλεξάνδρας η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ το μόνο που θυμίζει λοοκντάουν είναι οι πεζοί που φορούν τις μάσκες τους και περιμένουν στο φανάρι να περάσουν το δρόμο

Στην πλατεία συντάγματος η ισχυρή παρουσία αστυνομικής αποτελεί δηλωτικό στοιχείο της προσπάθειας που κάνουν οι αρχές προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Ωστόσο και σήμερα αρκετοί ήταν οι συμπολίτες που βγήκαν για μία βόλτα στο κέντρο.

Η κίνηση στους δρόμους προβληματίζει τις αρχές και σχεδιάζουν νέα μέτρα και αυστηρούς ελέγχους για να περιορίσουν την άσκοπη κινητικότητα.

Εντατικοί οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. Η εντολή που έχει δοθεί είναι σαφής, σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα οχήματα.Συνολικά 35 είναι τα μπλόκα σε όλη την Αττική.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/02/2021