Ελλάδα

Θύμα απάτης με «μαϊμού» επενδύσεις μιλά στο MEGA

11.02.2021 | 09:00 Eνσωμάτωση

Κύκλωμα με «μαϊμού» επενδύσεις αποσπά χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ένα εκ των θυμάτων μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εμπειρία του. Στη συζήτηση συμμετείχε και η δικηγόρος του θύματος, Μαρία Φίλιππα.

Σύμφωνα με το θύμα, δέχθηκε μια κλήση από αριθμό του εξωτερικού, όπου του πρότειναν να καταθέσει χρήματα σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να έχει μεγαλύτερο κέρδος από ότι θα είχε με μια αντίστοιχη κατάθεση στην τράπεζα.

Συνολικά η διαδικασία διήρκησε τρεις μήνες, μέχρι το θύμα να αντιληφθεί την απάτη. Στο διάστημα αυτό, οι επιτήδειοι τηλεφωνούσαν καθημερινά κι έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την οικογένεια του θύματος και την οικονομική του κατάσταση. Η επικοινωνία γινόταν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω chat.

Η αρχική κατάθεση ήταν 1000 ευρώ, η οποία στη συνέχεια αυξήθηκε στα 10.000. όταν το θύμα θέλησε να πάρει τα λεφτά του, του ανακοινώθηκε ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό περιθώριο, τουλάχιστον ενός χρόνου για να έχει κέρδος. Τότε άρχισε να ανησυχεί. Ωστόσο, συνολικά το θύμα έχασε 150.000 ευρώ.

«Με κωδικούς μπαίνεις στην πλατφόρμα, νιώθεις ασφαλής, βλέπεις τα χρήματά σου να αυξάνονται», είπε χαρακτηριστικά το θύμα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, τα χρήματα αυτά είναι αδύνατο να επιστραφούν, καθώς διαμοιράζονται από τράπεζα σε τράπεζα μέχρι που τα ίχνη τους εξαφανίζονται. Ακόμα, υποστήριξε πως δεν υπάρχει περίπτωση να εντοπισθούν αυτοί που έχουν κάνει την απάτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 11/02/2021